Acasă Local Promisiune îndeplinită a primăriței din comuna Epureni: lucrările de alimentare cu apă...

Promisiune îndeplinită a primăriței din comuna Epureni: lucrările de alimentare cu apă au fost finalizate. Toate cele patru sate ale comunei au apă curentă

0

de Simona MIHĂILĂ

Visul locuitorilor comunei Epureni devine realitate: își vor putea racorda gospodăriile la rețeaua de apă potabilă.

Comuna a devenit una dintre puținele din județul Vaslui care are toate satele din componență alimentate cu apă curentă.

Lucrările de aducțiune au fost finalizate pe 10 martie, după mai puțin de doi ani de la debutul acestora, alimentarea cu apă a tuturor satelor din comună fiind una dintre promisiunile făcute locuitorilor de către primărița Carmen Bîlbîie.

”Împreună cu echipa de recepție am examinat calitatea și conformitatea lucrarilor efectuate și am semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Mulțumesc SC Laforservice SRL, firma care s-a ocupat de execuția lucrărilor și echipei din cadrul primăriei care m-a ajutat la implementarea acestui proiect! Suntem mândri că am reușit să ne îndeplinim promisiunile, să ducem la bun sfârșit acest proiect, pentru un nou început”, a transmis primărița Carmen Bîlbîie.

Investiția de aducțiune cu apă a fost una dintre pietrele de încercare ale primului mandat a primariței.

Prima etapă a obiectivului, cea în care rețeaua urma să fie introdusă în satele Bursuci și Epureni, a fost începută în legislatura trecută. În momentul în care, în 2016, am preluat acest proiect de la fosta administrație a comunei, exista un deficit de aproape 800.000 lei (8 miliarde vechi), deficit pe care cu mare greutate am reusit sa-l acoperim. Dupa numeroase demersuri facute, in final am fost ajutati de Consiliul Judetean Vaslui si am putut finaliza si receptiona lucrarea”, a declarat Carmen Bîlbîie, primarul comunei Epureni

În ciuda efortului financiar, nu s-a putut spune că problema alimentării cu apă era rezolvată. Mai rămăseseră sate neracordate la rețea, drept care primărița a depus un proiect pentru obținerea fondurilor necesare, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II). Proiectul a fost aprobat, iar în februarie 2018 Primăria Epureni și Ministerul Dezvoltării Regionale au semnat contractul de finanțare, lucrările fiind începute pe 1 mai 2019.

Valoarea investiției a fost de 2.591.288 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.