Acasă Fără categorie Rabla la electrocasnice 2020. Patru produse nou introduse. Pe 15 decembrie, start...

Rabla la electrocasnice 2020. Patru produse nou introduse. Pe 15 decembrie, start la vouchere!

0
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

De pe data de 15 decembrie, start la vouchere în programul Rabla la electrocasnice 2020! Noutatea ediției din acest an este că pe lista rablelor pentru care putem obține un ajutor financiar se află patru noi tipuri de electrocasnice: tablete, laptopuri, uscătoare de rufe și aspiratoare.

„Finanţăm maxim 50% din valoarea unui echipament. Aici avem o noutate – faptul că am introdus, faţă de anii trecuţi, patru categorii noi de produse, respectiv: aspiratoare, uscătoare de rufe, tablete şi laptopuri. Cât priveşte valoarea fiecărui voucher, avem propusă suma de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru maşinile de spălat vase, aparate de aer condiţionat (inclusiv cele portabile), frigidere sau combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, 300 de lei pentru maşina de spălat rufe şi pentru tablete. Totodată, pentru achiziţionarea de aspiratoare oferim un voucher de 200 de lei”, a anunțat ieri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Voucherele vor fi emise în mod electronic. Pentru a obține un voucher, vasluienii vor intra pe site-ul Fondului pentru Mediu unde vor introduce datele personale şi categoria de echipament pentru care doreşte să beneficieze de voucher.

Va fi emis un voucher electronic care va putea fi utilizat atât fizic, în magazinul unui comerciant, cât şi electronic pe site-ul comercianţilor într-un termen de maximum 15 zile.

Dacă nu va fi folosită, suma respectivă va putea fi pusă la dispoziţia altui beneficiar care va dori să se înscrie în program în măsura în care vor exista încă fonduri suficiente”, a precizat ministrul Mediului.

Ca de fiecare dată, condiția este ca beneficiarul voucherului să predea un produs electrocasnic vechi din aceeași categorie, cu două excepții: la uscătoare de rufe nu este neapărat nevoie să predea exact un uscător de rufe, ci un alt electrocasnic vechi, iar la maşinile de spălat vase se pot preda şi alte tipuri de electrocasnice.

În cazul laptopurilor şi tabletelor, poate fi predat un calculator vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.