Acasă Infracțional Răsturnare de situație în cazul tânărului legat cu lanțul: tatăl vitreg este...

Răsturnare de situație în cazul tânărului legat cu lanțul: tatăl vitreg este cel care l-a priponit de copac, iar mama a luat vina asupra ei

0

Cazul de la Cozmești, unde un tânăr de 28 de ani a fost găsit gol pușcă, legat cu lanțul de un copac, ia o întorsătură neașteptată. Mama băiatului a mințit pe toată lumea (anchetatori, funcționari de la primăria din comună și ziariști) că ea este cea care și-a legat fiul. Făptașul era, de fapt, soțul ei, tatăl vitreg al tânărului, pe care femeia a vrut să-l protejeze, luând vina asupra ei.

”Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Rurală Vaslui au stabilit că un bărbat de 59 de ani, din Bălești, ți-a imobilizat fiul vitreg, legându-l cu un lanț metalic de un copac aflat în curtea locuinței”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Practic, după ce tânărul, cunoscut cu afecțiuni psihice, a fost dezlegat și transportat cu ambulanța la secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, polițiștii au rămas în sat pentru a cerceta îndeaproape cum au decurs lucrurile.

În timp ce discutau cu mama băiatului, și-a făcut apariția și soțul acesteia. După ore întregi de declarații, polițiștii și-au dat seama că femeia a mințit. În final, tatăl vitreg a fost nevoit să recunoască faptul că el este făptașul.

”În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru a perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar în cursul zilei de miercuri urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a mai precizat Bogdan Gheorghiță.

În această după-amiază, instanța a decis sâ-l aresteze preventiv pentru 30 de zile pe tatăl care și-a legat cu lanțul fiul vitreg, bolnav psihic.

Reamintim că marți, 30 iunie, funcționarii primăriei Cozmești l-au descoperit pe tânărul bolnav psihic, în curtea în care acesta locuia cu familia, legat de un copac cu un lanț. A fost chemat primarul Mihai Sima, care a sunat la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.