Acasă Local Recensământul pornește cu stângul. Dificultăți de accesare a site-ului dedicat autorecenzării. La...

Recensământul pornește cu stângul. Dificultăți de accesare a site-ului dedicat autorecenzării. La Bârlad au fost deschise patru puncte unde cetățenii pot fi asistați la etapa de autorecenzare

0

Recensământul pornește cu stângul. Dificultăți de accesare a site-ului dedicat autorecenzării. La Bârlad au fost deschise patru puncte unde cetățenii pot fi asistați la etapa de autorecenzare

de Simona MIHĂILĂ

Recensământul populației și locuințelor din România a debutat luni, 14 martie, exact ca în România: cu stăngul, cu poticneli, cu chiu și cu vai.

Site-ul www.recensamantromania.ro , dedicat etapei de autorecenzare poate fi accesat cu dificultate sau deloc. Sute de locuitori ai județului Vaslui se plâng că, deși site-ul ar fi devenit operativ de azi-noapte, de la ora 00.00, platforma nu poate fi accesată. Oamenii așteapt minute ăntregi ca pagina să se încarce, pentru ca în final pe monitoare să le apar mesajul ”Timpul de conectare a expirat. A apărut o eroare în timpul conectării la www.recensamantromania.ro.”.

  • Recensământul pornește cu stângul. Dificultăți de accesare a site-ului dedicat autorecenzării.

Dificultațile de accesare apar pe fondul declarațiilor optimiste ale purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia, făcute într-o conferinţă de presă: „Site-ul recensământului poate fi accesat la adresa www.recensamantromania.ro. De pe acest site puteţi intra foarte uşor pe platforma de autorecenzare, este linkul de sus, linkul va fi activ la ora zero a zilei de 14 martie, adică începând de luni”.

La Bârlad, primăria a deschis patru puncte de autorecenzare în sistem asistat, deschise zilnic până pe 15 mai, între orele 8.00 – 22.00:

1. Sediul Primăriei Municipiului Bârlad – str. 1 Decembrie, nr. 21 – Program 08.00 – 22.00

2. Sediul Serviciului Fond Locativ (fostul sediu al Poliției Locale) – str. George Enescu, nr. 4 – Program 08.00 – 22.00

3. Sediul Direcției de Asistență Socială – B-dul Epureanu, nr. 35 – Program 08.00 – 22.00

4. Sediul Centrului de Informare Turistică (intrarea principală în Grădina Publică) – str. Republicii, nr. 281 – Program 08.00 – 22.00.

Norocoșii care vor reuși în cele din urmă să acceseze site-ul www.recensamantromania.ro trebuie să știe că, după ce se vor autorecenza, vor intra în posesia codului de auto-recenzare, în termen de maxim 7 zile de la momentul în care au completat chestionarul de recensământ. Acel cod se poate accesa tot din prima pagină a site-ului.

”De asemenea, acest link va fi activ din 14 martie. Iar în partea de sus a paginii vor exista două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de auto-recenzare. Pe site veţi găsi, de asemenea, toate materialele referitoare la recensământ din punct de vedere legislativ, hotărârile Comisiei Centrale a Recensământului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor.

Prima etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, autorecenzarea, începe luni, 14 martie, şi va avea loc până pe data de 15 mai, potrivit INS. Acesta a mai spus că românii care se vor autorecenza vor primi o zi liberă la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.