Acasă Local Reprezentanții HORECA din Bârlad protestează, mâine, în centrul orașului, împotriva deciziei de...

Reprezentanții HORECA din Bârlad protestează, mâine, în centrul orașului, împotriva deciziei de suspendare a activității

0

de Simona MIHĂILĂ

La capătul puterilor… este sentimentul unanim încercat de patronii de baruri, restaurante, cafenele și alte componente ale sectorului HORECA din municipiul Bârlad.

Duminică, la orele 10.00 mai mulți reprezentanți ai acestui sector vor protesta pe platoul din fața Hotelului ”Moldova”, împotriva deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui de a le suspenda activitatea pentru încă două săptămâni, după ce rata de infectare la nivel de oraș a ajuns la 3,18 la mia de locuitori.

”In semn de nemultumire la decizia CSU din data de 05.03.2021 de a inchide restaurantele din Barlad la 6 ore dupa anunt cu toate consecintele nefaste de ordin uman si marerial,vom lua act prin organizarea unui protest Horeca in data de 07.03.2020 la ora 10:oo pe platoul din fata Hotelului Moldova!”, este mesajul transmis de conducerea Restaurantului Galmondo.

Dana Pricop, administratorul restaurantului, spune ca hotărârea autorităților este una lipsită de rațiune, meschină și de o indiferență incredibilă față de nevoile și de bunul mers al economiei locale.

”Am inteles sa respectam legea,am inteles sa ne supunem regulilor sanitare pentru sanatatea tuturor dar ipocrizia nu o mai putem tolera ,si anume de a ne inchide de pe o zi pe alta fara sa ne lase o perioada de reorganizare economico-financiara a restaurantelor precum si de epuizare a materiilor prime si a produselor procesate in vederea onorarii comenzilor,nu se poate sa fim de fiecare data doar prostii care imping caruta.

Puteau să facă așa cum s-a făcut la București, când decizia a fost luată în urma unor discuții cu reprezentanții HORECA. Se apropia ziua de 8 Martie, aveam rezervări, am făcut cheltuieli, aveam în pregătire meniuri cu produse perisabile, cum ar fi peștele. Aruncăm totul la gunoi acum. Sunt sume imense de bani. Cum e posibil să ni se dea 6 ore la dispoziție? Câtă lipsă de empatie, de înțelegere și cât de rupt să fii de realitatea cruntă în care se zbate mediul privat, ca să ai o asemenea atitudine irațională?”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Dana Pricop.

Nu doar reprezentanții HORECA vor ieși în stradă, ci și susținători ai acestora, din rândul antreprenorilor locali.

Alexandru Curelaru, unul dintre ei, ne-a declarat:

”O decizie total neinspirată, nu te poți juca cu soarta a sute de oameni care lucrează industria Horeca și a administratorilor de restaurante si cafenele! Unii dintre ei și-au făcut stoc de marfa pentru acest weekend, având in vedere ca se apropie 8 Martie! Era o gura de oxigen și pentru ei, mai ales ca in restaurante se respecta cu sfințenie regulile sanitare și mai ales distanțarea fizica! Stau și mă intreb, oare nu e mai periculos la Lidl. unde sute de oameni merg umăr la umăr și pun mâinile pe produse, majoritatea lăsându-le acolo și pe care ulterior le atinge alt client! Azi deschidem mâine închidem, asta nu este o soluție… În Austria, de exemplu, sunt închise din noiembrie, dar in același timp sunt susținuți de stat cum echivalentul sumelor încasate în anul din urmă! Am decis sa mă alătur lor ca cetățean, ca și client fidel al Horeca și, nu in ultimul rând, ca antreprenor! Așa nu se mai poate! Găsiți soluții nu distrugeți ce alții au construit cu greu!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.