Acasă Local Restaurantele, cafenele și barurile din Vaslui, Bârlad și Huși se închid pentru...

Restaurantele, cafenele și barurile din Vaslui, Bârlad și Huși se închid pentru două săptămâni

0

De miercuri, 7 octombrie, timp de 14 zile, toate restaurantele, cafenelele și barurile din municipiile Bârlad, Vaslui și Huși vor fi închise.

Totodată, a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție pentru toate persoanele (mai puțin pentru copiii sub 5 ani) care staționează în spațiul public deschis pe o rază de 20 m în jurul unităților de învățământ.

Măsurile au fost luate miercuri, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, întrunit în ședință extraordinară, după ce Direcția de Sănătate Publică Vaslui a comunicat că rata incideței COVID-19 la 1.000 de locuitori este mai mare de 1,5.

Potrivit deciziei CJSU Vaslui, vor fi închise următoarele:
1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
2. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi.
3. în situaţia în care se află operatorii economici prevăzuţi la pct. 1 şi 2 se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
4. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși, judeţul Vaslui este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru. (S.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.