Acasă Local Restricții pentru Negrești, Ibănești și Văleni! La Negrești, se închid barurile, restaurantele,...

Restricții pentru Negrești, Ibănești și Văleni! La Negrești, se închid barurile, restaurantele, sălile de jocuri

0

De astăzi, timp de două săptămâni, locuitorii orașului Negrești, precum și cei ai comunelor Ibănești și Văleni, intră sub restricții, după ce rata de infectare cu virusul Sars-Cov2 a crescut alarmant.

Situația este mai gravă în Negrești, unde rata incidenței cumulative a infecției, în ultimele 14 zile, este de 3,33 la mia de locuitori.

Urmează comuna Ibănești, unde rata de infectare a ajuns la 2 la mia de locuitori, în timp ce la Văleni este de 1,67.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui s-a întrunit vineri în ședință extraordinară și a hotărât adoptarea unui set de restricții pentru cele trei localități.

Pentru orașul Negrești:

1. obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

2. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

3. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării şi desfășurarii în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice.

4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru comunele Ibănești și Văleni

1. obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

2. administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

3. activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, ale instituțiilor de spectacole şi/ sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, conform art. 1 pct. 5 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/ 2020.

4. în condițiile pct. 3 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/ 2020.

5. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in și organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/ 2020.

6. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

7. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.