Acasă Local S-a stins din viață politicianul bârlădean Daniel Olteanu, fost prefect al județului...

S-a stins din viață politicianul bârlădean Daniel Olteanu, fost prefect al județului Vaslui și fost deputat

0

Marți seară (21 mai), politicianul bârlădean Daniel Olteanu, fost prefect al județului Vaslui și fost deputat al României, s-a stins din viață, după o luptă inegală cu o boală necruțătoare.

Politicianul bârlădean a murit în locuința sa, înconjurat de familie. Avea 55 de ani.

Trupul neînsuflețit al lui Daniel Olteanu a fost depus la Biserica Sf. Dumitru. Înmormântarea va avea loc sâmbătă.

Daniel Olteanu avea o experiență politică de peste 24 ani. A fost ales deputat de Vaslui în decembrie 2016, pe listele PNL. În data de 23 mai 2018, și-a anunțat demisia din PNL, în urma atacurilor la care a fost supus de către organizația locală PNL Vaslui, condusă de Nelu Tătaru, precum și prin lipsa de implicare a conducerii centrale în soluționarea conflictelor. În 26 iunie 2018, deputatul Olteanu s-a înscris în ALDE, împreună cu ”primari și președinți de organizație din multe comune vasluiene, vechi colaboratori și sfătuitori”.

În mandatul de deputat (2016-2020), Daniel Olteanu s-a remarcat drept unul dintre cei mai activi parlamentari din județul Vaslui și din Moldova.

Temele sale predilecte au vizat faptul că locuitorii din estul țării, vasluienii, moldovenii, sunt tratați ca români de categoria a doua la împărțirea fondurilor pentru mari proiecte, de către București.

Din acest motiv, principalul obiectiv al deputatului Daniel Olteanu a fost reducerea discrepanțelor regionale și a decalajelor de dezvoltare între Moldova și restul țării, în primul rȃnd, prin asumarea obligatorie de către Guvern a marilor investiții în infrastructura din regiunea Moldovei, subiect abordat în numeroase intervenții publice, inclusiv în Parlament.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale deputatului Daniel Olteanu a fost finanțarea cu fonduri de la bugetul de stat a drumului de mare viteză Tișița – Albița (drum expres, autostradă), parte a coridorului București – Albița – Chișinău.

Cu o experiență de peste zece ani în mediul privat, în funcții de conducere, Daniel Olteanu a intrat în administrație în anul 2006, unde a lucrat, cu intermitențe, pȃnă în 2013. În perioada august 2013 – februarie 2016, a fost director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, iar din luna februarie pȃnă în luna septembrie 2016 a ocupat funcția de prefect.

Ȋn timpul mandatului de prefect, prioritatea declarată a lui Daniel Olteanu a fost să aducă județul Vaslui pe harta Guvernului, obiectiv îndeplinit prin includerea Vasluiului în programul special de finanțări pentru zonele marginalizate, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul condus de prim-ministrul de la acea vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.