Acasă Local S-a stins un salvator: Mariana Roznov, dispecer în Cadrul Serviciului de Ambulanță...

S-a stins un salvator: Mariana Roznov, dispecer în Cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, a încetat din viață în floarea vârstei

0

Sfârșitul de an vine cu o veste tristă pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui: Mariana Roznov, operator în cadrul dispeceratului ISU-SAJ Vaslui, s-a stins din viață.

La doar 51 de ani, din care peste 15 i-a petrecut transmițând colegilor ei strigătele de ajutor ale celor care au cerut salvare, femeia a părăsit această lume, marți, 27 decembrie, după o grea suferință.

În urmă cu aproape trei luni, ambulanțierii vasluieni au lansat un apel umanitar pentru salvarea colegei lor, după ce au aflat că suferă de o boală incurabilă, în stadiu avansat. Descoperirea fost făcută întâmplător, după un grav accident de circulație în care Mariana Roznov fusese implicată.

”Toti cei care o cunoaștem știm deja cǎ este o colegă extraodinară, un om dedicat meseriei, o prietenă bună și o mamă exemplară pentru fiica ei, studentă la medicină.

Ziua de 8 mai 2022 i-a schimbat brusc cursul vieții.

Întorcându-se din Iași, după o vizită la fiica ei, studentă la medicină, microbuzul în care se afla colega noastră Mariana Roznov, a fost lovit frontal de un alt participant la trafic. În urma acestui accident colega noastră a suferit un traumatism cranio-facial și fracturi la nivelul membrelor inferioare. Au urmat patru luni de chin, imobilizare la pat, recuperare. Când totul părea să revină la normal și când spera din toată inima să se întoarcă în spatele pupitrului 112 din dispeceratul ISU-SAJ Vaslui, un diagnostic crunt de neoplazie in stadiu avansat, avea să-i pună capăt acestei speranțe.

Din fericire, poate avea o șansa la viață cu tratamentul avansat oferit de Spitalul Sf. Constantin din Brașov, unde după mai multe demersuri, in data de 7.10.2022 este așteptată, pentru a suferi o intervenție chirurgicală ale cărei costuri se ridică la suma de 18.000 de euro.

Haideți sa o ajutăm pe Mariana!”, era mesajul postat pe pagina de Facebook a SAJ Vaslui, în luna octombrie.

Din păcate, efortul ambulanțierilor vasluieni a fost zadarnic.

Marți, pe aceeași pagină de socializare a fost făcut tristul anunț:

”Soarele vieţii a apus pentru o fiinţǎ atât de dragǎ nouǎ, Mariana Roznov, cea care a fost operator ȋn cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţǎ Vaslui. Ȋn acest univers al tristeţii ne rǎmân doar stelele amintirilor care sǎ ne aline durerea. Odihnește-te ȋn pace suflet bun și blând!”.

Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.