Acasă Local Săptămâna Europeană a Mobilității a arătat cât de dornici erau bârlădenii de...

Săptămâna Europeană a Mobilității a arătat cât de dornici erau bârlădenii de a participa la activități sportive

0

de Simona MIHĂILĂ

Dincolo de orice, Săptămâna Europeană a Mobilității a arătat cât de dornici erau bârlădenii de a participa la activități sportive în cadru organizat.

Sute de oameni, de vârste diferite, au luat efectiv cu asalt locurile în care s-au desfășurat activitățile, fie că a fost vorba de concursul de înot, de cel de ciclism, de cross, de meciurile de fotbal și, mai ales, de Târgul sportiv, organizat în premieră la Bârlad. Participarea a fost copleșitoare, amintind de anii din urmă, când competițiile sportive erau o obișnuință în oraș.

Săptămâna Europeană a Mobilității (17 – 19 septembrie) a fost marcată la Bârlad prin campania „Fă mișcare. Rămâi Sănătos”.

A avut loc ediția I a Turneului de fotbal „Select”, ediția a III-a a Concursului de ciclism pentru copii și tineret, prima ediție a Concursului de înot pentru copii și tineret și tot prima ediție a Crossului copiilor.

Pe parcursul a două zile, bârlădenii au avut la dispoziție primul Târg sportiv organizat în localitate, în cadrul căruia sute de părinți și de copii au făcut cunoștință cu oferta entităților sportive din Bârlad.

Bârlădenii au aflat astfel ce posibilități de a face mișcare există în orașul nostru. Au fost prezente ramuri precum atletismul, înotul, kickboxing-ul, Kempo, tenisul, rugby-ul, gimnastica, baschetul, dansurile, fotblalul sau Kangoo Jumps. Avem o sumedenie de alternative pentru a le oferi copiilor șansa de a crește sănătoși, plini de viață, de a-i îndepărta de telefoane și tablete. În cadrul târgului am amenajat și un traseu aplicativ la care copiii au putut participa. După finalizarea traseului fiecare copiilor a primit câte o diploma de participare”, ne-a declarat profesorul de educație fizică Vlad Sârbu, inițiatorul Târgului sportiv.

Din partea executivului bârlădean, la aproape toate activitățile desfășurate în Săptămâna Europeană a Mobilității a fost prezentă viceprimărița Ana-Maria Vintilă, cea care a și deschis ultimul meci al etapei I din cadrului Turneului de fotbal ”Select” (video).

”Am fost foarte incantata de participarea masivă la activitățile sportive din weekendul trecut. Vom repeta astfel de activități, având în vedere că mișcarea este lucrul pe care-l facem toată viața și care ne menține sănătoși și plini de energie. Am descoperit multe asociatii sportive în cadrul cărora se practica diverse sporturi și am avut ocazia perfecta de a intra în contact cu fiecare dintre ele. Așa cum există program cultural anual, as ar trebui sa exista și un program sportiv anual”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Ana-Maria Vintilă, viceprimarul Bârladului.

Vom reveni cu prezentarea câștigătorilor competițiilor desfășurate și imagini de la evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.