Acasă Local SC Rulmenți Bârlad, în doliu: inginerul Toader Neagu, fost lider de sindicat...

SC Rulmenți Bârlad, în doliu: inginerul Toader Neagu, fost lider de sindicat și fost consilier municipal, a încetat din viață

0

de Simona MIHĂILĂ

Veste tristă pentru generații întregi de rulmentiști: inginerul Toader Neagu, nume cunoscut al fabricii de rulmenți din Bârlad, a încetat din viață, în cursul zilei de luni, 25 mai. Avea 63 de ani.

Cel care a fost liderul Sindicatului ”Siderul”, al doilea sindicat ca putere din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad, inginerul Neagu s-a dedicat intreprinderii de rulmenți toată perioada cât a fost în câmpul muncii. Adică după ce a terminat Politehnica (când încă nu împlinise 30 de ani) și până a ieșit la pensie. În tot acest timp a lucrat la secția Forjă, al cărei șef a și devenit la un moment dat.

Toader Neagu a fost un marcant membru PRM, partid pe listele a ocupat funcția de consilier local timp de două mandate, între 2000 și 2008. Ulterior, a demisionat din PRM.

De aproximativ doi ani, suferea de o boală incurabilă. Are două fiice, ambele stabilite în străinătate, care nu vor putea putea ajunge la timp în țară pentru a fi de față la funeraliile tatălui lor.

”Inginerul Neagu era cunoscut drept un om calm, rezonabil și un bun camarad. Deși făceam parte din tabere politice diferite, nu a existat vreun moment în care să nu avem cu cine discuta. Se bucura de respect și oferea respect, la rândul său. Era un om de cuvânt, un bun colaborator. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, ne-a declarat profesorul Corneliu Constantin Pleșu, fost consilier municipal și prieten din copilărie cu Toader Neagu.

Trupul neînsuflețit al inginerului de la Rulmenți este depus la Biserica Sf. Dumitru (lângă Primăria Bârlad). Toți cei care vor să-și ia rămas bun o pot face până marți la orele 12, când va fi condus pe ultimul drum, la Cimitirul Eternitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.