Acasă Administrație publică Scandal de proporții la REISER Bârlad, după ce primarul a anunțat că...

Scandal de proporții la REISER Bârlad, după ce primarul a anunțat că vrea să desființeze societatea: drumarii ies la protest. Daniel Buzamăt, directorul REISER: ”Este o răzbunare politică”

0

de Simona MIHĂILĂ

Se anunță o zi de foc astăzi, după ce muncitorii de la SC REISER SA (firma de reparații, întreținere și construcții drumuri a Consiliului Local Bârlad) au anunțat că vor înceta lucrul în semn de protest față de intențiile primarului Dumitru Boroș de a desființa societatea.

Este pentru prima dată în istoria REISER când drumarii își întrerup activitatea pentru a protesta. Peste 50 de muncitori vor fi prezenți astăzi la Cinematograful ”Victoria”, acolo unde are loc, de la ora 11.00, ședința CL. Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind aprobarea unui studiu care concluzionează că REISER trebuie restructurată. Studiul mai recomandă crearea unui compartiment în cadrul Primăriei Bârlad care să gestioneze direct activitatea drumurilor.

În linii mari, aprobarea acestui studiu ar implica și modificarea grilei de salarizare a muncitorilor care lucrează direct în stradă, în sensul că salariile ar putea scădea la jumătate.

Daniel Buzamăr, directorul SC REISER SA, a declarat pentru Ziarul Obiectiv că la mijloc este vorba de o răzbunare politică a primarului Dumitru Boroș, ca urmare a faptului că Buzamăt se află printre liberalii poziționați de partea lui Nelu Tătaru în conflictul din organizația județeană PNL Vaslui.

”Domnul primar a mutat politica la REISER. Nu mai face diferența între problemele de partid și chestiunile economice ale orașului. Implicațiile sociale ale deciziei dumnealui, de a desființa societatea sunt dezastruoase pentru cei 53 de angajați. Oamenii aceștia nu vor accepta niciodată să lucreze pe 2.000 de lei. Să torni asfalt când afară sunt 40 de grade, iar asfaltul are 70 de grade este cumplit. Și să vrei să desființezi o firmă într-un moment în care, pentru prima dată, este realmente pe profit nu reflectă că ai gândire de strateg ăn administrație, ci doar că pui orgoliul politic mai sus decât viața unor oameni care muncesc din greu pentru o bucată de pâine”, a spus Buzamăt.

Directorul REISER a mai declarat că este dispus să își dea demisia dacă asta ar însemna salvarea angajaților: ”Domnul primar vrea capul meu. Îl va avea. Eu îmi dau demisia dacă se angajează public să lase societatea în pace. Oamenii aceștia au familii, au rate la bănci făcute potrivit salariilor pe care le au în momentul de față. Ei vor veni la ședința CL să li se explice care este viitorul lor. O leafă de 2.000 de lei în mână îi va obliga să plece în străinătate. Nu va rămâne nimeni aici. Primăriei îi este greu să găsească oameni care să tundă iarba prin oraș. De unde va scoate oameni care să lucreze la turnat asfalt? Asta e politica liberală? Să dai oamenii afară?”.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.