Acasă Administrație publică Scandalul ”Școlile Bârladului, fără dezinfectanți” ia amploare. Primarul Boroș, somat să lase...

Scandalul ”Școlile Bârladului, fără dezinfectanți” ia amploare. Primarul Boroș, somat să lase deoparte campania electorală și să se ocupe de sănătatea celor peste 10.000 de elevi

0
sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

de Simona MIHĂILĂ

Reacții în lanț, după publicarea pe site-ul Primăriei Bârlad a proiectului de rectificare bugetară propus de primarul Dumitru Boroș. Faptul că circa 10.000 de elevi, alte câteva mii de copii de grădiniță și peste 1.000 de cadre didactice vor intra într-un nou an școlar fără a avea fonduri suplimentare măcar pentru achiziționarea de produse dezinfectante a scandalizat opinia publică.

Pe rețelele de socializare, criticile curg necontenit, furia părinților fiind alimentată într-o și mai mare măsură de faptul că primarul Boroș pare să-și vadă liniștit și senin de campania electorală. Albumele foto cu ”realizări”, distribuite abundent pe Facebook, sub sloganul ”#se poate”, par să sfideze dezastrul iminent ce se creionează sub spectrul COVID.

”Copiii și elevii NU sunt o prioritate pentru actualul primar al Bârladului! Deși ceasul pentru reîntoarcerea la școală și la grădiniță ticăie sub amenințarea Coronavirusului, dl. Boroș e mai preocupat să îngrașe sacul cu „realizări” în ajun de alegeri, decât să se asigure că Spitalul din Bârlad nu va fi sufocat de pacienți, odată cu reluarea cursurilor. Dezinfectant, măști și mănuși de protecție, separatoare din plexiglas pentru bănci, șervețele de unică folosință, rezerve de săpun și apă etc. – toate sunt, în opinia dlui Boroș, mult mai puțin importante decât organizarea alegerilor locale!

Pentru astea, da, sunt bani la buget! Pentru copiii noștri și pentru profesorii care urmează să revină în sălile de clase, adică în colectivitate, unde sunt expuși unui risc evident de infectare, NU sunt fonduri!”, este reacția deputatului Daniel Olteanu, candidat ALDE pentru Primăria Bârlad.

Cum va fi în școli? Scapă cine poate?

Olteanu, candidat ALDE pentru funcția de primar, decizie pe care a luat-o încurajat de mesajele a sute de membri PNL din Bârlad (partidul din care a fost alungat de echipa lui Nelu Tătaru, din care face parte și primarul Boroș) îl somează pe primar să ia măsuri urgent pentru protejarea sănătății miilor de familii de bârlădeni care își trimit copiii la cursuri.

”Nu e suficient că ați închis Spitalul din Bârlad, acum vreți să transformați școlile în focare de Covid-19, ca să puteți justifica achizițiile pe care le-ați făcut în starea de urgență?

Vă cer să retrageți de pe ordinea de zi actualul proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară și să reveniți urgent cu un altul, în care prioritară să fie asigurarea condițiilor de siguranță în toate unitățile de învățământ!

Sănătatea a mii de copii, a profesorilor, a părinților și bunicilor e mai presus decât orice proiect pe care vreți să-l bifați acum, la repezeală, în prelungirile unui mandat ratat!

Ping-pongul cu responsabilitatea este marcă înregistrată a actualilor lideri PNL, care pasează răspunderea de la Guvern la primari, de la primari la directorii de școli și de la directorii de școli la părinți, profesori și copii. Rămâne cum au stabilit: fiecare pe cont propriu! Scapă cine poate!”, a mai transmis Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.