Acasă Local Școala ”Ep. Iacov Antonovici”, a doua unitate din Bârlad, după ”Codreanu”, care...

Școala ”Ep. Iacov Antonovici”, a doua unitate din Bârlad, după ”Codreanu”, care trece integral la scenariul roșu. Cursuri suspendate pentru 61 de clase din alte 15 școli din județ

0

de Simona MIHĂILĂ

Cei 932 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Ep. Iacov Antonovici” Bârlad au trecut, de marți, la cursuri exclusiv online, pentru o perioadă de două săptămâni.

Decizia de suspendare a cursurilor în scenariile galben și verde a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, după ce trei elevi din trei clase diferite au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-Cov 2. În plus, de la începutul anului școlar, în cadrul aceleeași unități de învățământ, mai multe cadre didactice, precum și membri ai personalului auxiliar, s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Închiderea școlii și trecerea la scenariul roșu au devenit obligatorii doar după ce, așa cum spune și legea, au fost confirmați minimum trei elevi din trei clase diferite.

Până acum, la Bârlad, cu o situație identică s-a mai confruntat doar Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.

Potrivit deciziei CJSU Vaslui, tot de marți, pe lângă cele 36 de clase de la ”Iacov Antonovici”, au mai trecut la scenariul roșu alte 61 de clase din 15 unități de învățământ de pe cuprinsul județului Vaslui.

Lista acestora poate fi consultată AICI .

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile școlilor vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:

  1.  curăţenia şi aerisirea claselor/ sălilor;
  2. dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor din unitatea de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
  3. pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/ carantinaţi la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.