Acasă Administrație publică Școala Profesională din Bârlad va fi reabilitată și dotată printr-un proiect de...

Școala Profesională din Bârlad va fi reabilitată și dotată printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. A fost lansată licitația pentru execuție

0

de Simona MIHĂILĂ

Vești bune în învățământul bârlădean, unde una dintre școlile de tradiție ale urbei – Școala Profesională – va fi consolidată, modernizată și dotată la standarde europene.

Ieri, a fost publicat pe SICAP (platforma oficială de licitații publice a României) anunțul de licitație pentru execuția lucrărilor, ale căror valoare se ridică la aproape 17 milioane de euro (inclusiv TVA), adică aproximativ 3,5 milioane de euro.

Este cel mai costisitor proiect derulat în învățământul bârlădean după 2016 și unul dintre cele mai ample de după ‘90, alături de reabilitarea Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” și a Școlii ”Iorgu Radu”.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea Contractului de lucrări. Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”, cu respectarea criteriilor de calificare și selecție stabilite, se precizează într-o informare transmisă de Biroul de Presă și Relații Publice al PrimărieiBârlad.

„Vor fi executate lucrări de consolidare a structurii de rezistență, modernizare și dotare a clădirii actuale, care va fi și termoizolată. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie din aluminiu, dar și ancadramentele ferestrelor și ușilor, precum și profilele decorative ale fațadei cu profile din polistiren. Se vor realiza două case de scară închise, care să asigure evacuarea persoanelor din corpul central, se vor realiza recompartimentări ale spațiilor interioare, acolo unde este cazul și se va construi o clădire cu regim de înălțime P, care să adăpostească grupul electrogen. De asemenea, la nivelul parterului s-a prevăzut echipament de control și detecție a incendiilor. Rampa existentă va fi adaptată accesului persoanelor cu dizabilități, dar va fi construită și o scară exterioară, care va asigura accesul utilizatorilor, din exterior, direct la parterul clădirii”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De asemenea, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Bârlad, adoptată în 2018, printre lucrările prevăzute, în afară de cele enumerate în declarația primarului Boroș, se mai numără:repararea acoperișului și a sarpantei; înlocuirea pardoselilor (cu parchet stratificat – cancelarie, birouri, săli de clasă; cu gresie antiderapantă – grupuri sanitare, depozite, holuri și casele de scări); reabilitarea instalației sanitare; reparații de tencuieli interioare și faianțarea grupurilor sanitare, placarea cu gresie antiderapantă a treptelor de la accesul în clădire; înlocuirea instalației electrice; montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (12 panouri fotovoltaice); instalarea unui sistem de supraveghere video cu 24 de camere în interior și 14 camere în exterior, toate cu infraroșu; montarea unei instalații de detecție și avertizare incendiu (detectoare de fum); reabilitarea sistemului de încălzire și montarea a două centrale termice pe gaz etc.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 octombrie 2021, ora 15.00.

Ofertele se vor deschide pe data de 15 noiembrie 2021, ora 15.00, în SICAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.