Acasă Local Senatorul Iulian Mihai Bîca, despre interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta: ”Este...

Senatorul Iulian Mihai Bîca, despre interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta: ”Este necesară o astfel de lege”

0

Senatul a aprobat propunerea legislativă pentru îmbunătățirea siguranței rutiere prin limitarea circulației pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România care au postul de conducere situat pe partea dreaptă.

De la data intrării în vigoare a prezentei legi, se va interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate in România ce au volanul pe partea dreapta. Vor fi exceptate de la aceste prevederi, autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, cum ar fi cele de curățenie stradală.

Necesitatea unei astfel de legi era foarte mare, având în vedere ultimele statistici referitoare la numărul de accidente provocate de conducătorii acestor autoturisme. În anul 2020, în România s-a înregistrat un număr de 1.646 de persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, clasând țara pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere raportate la numărul total al populației. Am votat proiectul de lege atât în comisiile de specialitate, cât și în plen. Scoaterea de pe șoselele României a autovehiculelor ce au volanul pe partea dreaptă este necesară, a declarat senatorul Iulian Mihail Bîca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.