Acasă Local Senatorul Mihail Iulian Bîca și deputatul Tudor Polak, front comun pentru Casa...

Senatorul Mihail Iulian Bîca și deputatul Tudor Polak, front comun pentru Casa Cuza.

0

Casa în care a văzut lumina zilei domnitorul Alexandru Ioan Cuza va putea fi reabilitată grație senatorului Mihail Iulian Bîca și a deputatului Tudor Polak.

La dezbaterile privind Legea bugetului pe 2023, care au avut loc astăzi, în plenul reunit al celor două Camere din Parlament, cei doi parlamentari liberali au depus un amendament privind alocarea sumei de 1.450.000 de lei pentru reabilitarea, restaurarea si consolidarea Monumentului Istoric „Casa Cuza”.

”Prin amendamentul depus împreună cu colegul meu, deputatul PNL- Tudor Polak, am reușit să obținem o finanțare de 1.450.000 lei pentru reabilitarea, restaurarea si consolidarea Monumentului Istoric Casa Cuza.Acest amendament adus de mine și de domnul deputat Tudor Polak, la dezbaterile bugetului, a fost singurul amendament depus de parlamentarii PNL din județul Vaslui”, a declarat senatorul Bîca.

Potrivit documentației întocmite de Primăria Bârlad, Casa Cuza are nevoie de 2,7 milioane lei pentru a fi salvată, iar finanțarea obținută de cei doi parlamentari asigură mai bine de jumătate din această sumă.

”Le mulțumesc în numele bârlădenilor domnilor Mihail Iulian Bîca și Tudor Polak, pentru gestul minunat de a direcționa acești bani către salvarea casei în care s-a născut unul dintre cei mai de seamă domnitori ai României. Anul viitor se împlinesc 150 de ani de la moartea lui Cuza, iar un mod mai sublim de a onora memoria celui care a unit Moldova cu Țara Româneacă nu ar fi existat. Pentru restul sumei de care este nevoie, sunt trei posibilități: fie o alocăm de la bugetul local, fie o includem într-un program multianual de finanțare, fie așteptăm ca efortul nostru să primească și sprijin guvernamental, cu atât mai mult cu cât Unirea Principatelor Române a fost un act de pe urma căruia a beneficiat întreaga Românie, nu doar Bârladul”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.