Acasă Administrație publică Sens giratoriu într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Bârlad

Sens giratoriu într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Bârlad

0

Veste bună pentru sute de conducători auto care tranzitează zilnic străzile Bârladului și care pierd timp prețios blocați în traficul de coșmar: municipalitatea bârlădeană a primit undă verde pentru amenajarea sensului giratoriu promis în intersecția Bulevardului Republicii cu strada Popa Șapcă. Este vorba de una dintre cele mai aglomerate noduri rutiere din oraș, întrucât aici se face legătura dintre centrul urbei cu Piața ”Sf. Ilie”.

”Astăzi (vineri, 24 iulie – n.r.) am primit mult așteptatul aviz din partea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, care ne va permite începerea lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu în această zonă. Noi am trimis documentația cu ceva timp în urmă, având inclusiv avizul Poliției Rutiere, dar fără avizul celor de la Iași nu am putea realiza această lucrare”, ne-a declarat Dumitru Boroș, primarul Bârladului.

Primarul a precizat că serviciile responsabile din primărie au început deja să se mobilizeze așa încât luni să înceapă lucrul la noul sens, sub coordonarea reprezentanților Secției Drumuri Naționale Bârlad.

Potrivit recomandărilor DRDP Iași, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, pentru evitarea blocajelor rutiere, cu atât mai mult cu cât intersecția cu pricina preia și traficul greu care intră în oraș prin partea de sud.

După finalizarea sensului giratoriu, trecerile de pietoni din imediata vecinătate vor fi desființate. Conform indicațiilor DRDP Iași, vor fi montate garduri de protecție, precum și mesaje de avertizare privind mutarea trecerii. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.