Acasă Infracțional Sentință definitivă în cazul polițistului Mihai Vizitiu, cel care în urmă cu...

Sentință definitivă în cazul polițistului Mihai Vizitiu, cel care în urmă cu 5 ani a împuscat în cap un bărbat din Vaslui

0

După cinci ani de procese, Curtea de Apel Iași a dat sentință finală în cazul polițistului vasluian Mihai Vizitiu, cel care a împușcat în cap un tânăr de 27 de ani. Magistrații au respins apelurile făcute de procurori și de familia tânărului ucis, menținând condamnarea dată de instanța anterioară, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare.

Vizitiu va fi obligat să plătească daune fetiței victimei (care avea 3 ani atunci când și-a pierdut tatăl), în valoare de 500.000 de lei, în timp ce fosta soție va primi despăgubiri în cuantum de 50.000 de lei. De asemenea, părinții tânărului împușcat trebuie să primească suma de 200.000 lei.

Mihai Vizitiu va trebui să achite aceste daune în solidar cu Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui.

Pe 15 martie 2018, Mihai Vizitiu, pe atunci agent în cadrul Biroului Poliție Rutieră Vaslui l-a împușcat mortal pe Adrian Munteanu, un vasluian cunoscut ca recidivist, cu trei dosare penale, toate în regimul circulației. În ziua fatidică, Munteanu urcase la volan, deși avea permisul suspendat. În zona industrială, la vederea polițiștilor, bărbatul a lăsat mașina și a fugit. Vizitiu l-a somat să oprească, a alergat după el ar fi încercat să îl prindă de umeri în ideea de a-l imobiliza, în timp ce avea pistolul în mână. Arma s-ar fi descărcat – accidental, după cum a susținut polițistul, iar glonțul l-a lovit pe Munteanu la cap, ucigându-l. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.