Acasă Local Simpozion omagial dedicat memoriei inginerului agronom Toader Prodan, organizat la Fălciu

Simpozion omagial dedicat memoriei inginerului agronom Toader Prodan, organizat la Fălciu

0

Regretatul inginer agronom Toader Prodan, fost director al IAS Fălciu și renumit specialist în domeniul agriculturii, cel care și-a pus amprenta de-a lungul carierei sale pe agricultura de pe Valea Prutului, a fost omagiat sâmbătă în cadrul unui simpozion organizat de Primăria Fălciu.

La activitatea ”In Memoriam Toader Prodan”, au onorat invitația lansate de primarul Neculai Moraru, mai mulți specialiști din agricultura vasluiană, deputatul Eduard Andrei Popica, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, precum și fostul ambasador al Republicii Moldova, Vasile Bumacov.

”Am răspuns cu drag invitației domnului primar Neculai Moraru la acest eveniment dedicat memoriei unui om de excepție, plin de viața și un profesionist desăvârșit. Iată că inginerul Toader Prodan, prin calitatile sale, prin felul sau de a fi, a reușit astăzi sa strângă un număr remarcabil de oameni care, cu regret in suflet pentru trecerea sa in neființa, dar cu o satisfacție deosebita ca au fost contemporani, au povestit nenumărate lucruri, realizări, amintiri frumoase petrecute alături de domnul inginer”, a declarat deputatul Eduard Andrei Popica.

Amintirea renumitului agronom a fost evocată în termeni la superlativ și de Dumitru Buzatu.

”Întâlnirea de astăzi este un prilej de a ne aduce aminte de cei care au fost și ce au făcut în timpul vieții lor. Orice viață de om comportă discuții, mai ales pentru un om care a fost în viață exemplar, cum a fost și inginerul Toader Prodan. Un om care a trăit în două regimuri politice, care are o activitate meritorie în domeniul în care a activat ca specialist, un om activ în viața comunității în care a trăit. Personal, l-am cunoscut și l-am apreciat, iar prezența atâtor persoane la acest simpozion reprezintă un semn de apreciere și recunoștință pentru Toader Prodan, pentru viața și activitatea sa”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Cu acest prilej a fost lansată cartea ”Fălciu, Istorie și Actualitate”, scrisă de preotul Ioan Petru, care cuprinde file de monografie despre ținutul Fălciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.