Acasă Local Șoc la Bârlad: Dumitru Țăranu, membru marcant al PSD Bârlad, a fost...

Șoc la Bârlad: Dumitru Țăranu, membru marcant al PSD Bârlad, a fost găsit spânzurat în sediul partidului

0

de Simona MIHĂILĂ

Vineri seară, Dumitru Țăranu, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Bârlad, a fost găsit spânzurat în sediul partidului.

Fostul trezorier al partidului a fost descoperit de câțiva colegi de partid, în jurul orei 21.00, într-una din încăperile sediului situat la parterul blocului I1-2, de pe strada Nicolae Iorga (în spatele fostului Magazin Ciuperca).

Printre primii sosiți la fața locului s-au numărat deputatul Eduard Popica, președintele organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, subprefectul Dorin Apostu și alți câțiva membri ai partidului, care tocmai participaseră la un spectacol caritabil organizat la Bârlad.

Surse din interiorul partidului ne-au spus că Dumitru Țăranu a lăsat un bilet înainte de a-și pune capăt zilelor, însă conținutul acestuia este cunoscut deocamdată doar de cei care l-au descoperit și de anchetatori.

Țăranu avea 73 de ani și, mare parte din viață, mai ales după pensionare, și-a petrecut-o în slujba PSD. Nu se știe ce anume l-a împins către acest gest. Cert este că apropiații știau că, în afara unor probleme cardiace, în ultima vreme începuse să se lupte cu depresia.

Ultimul eveniment public la care a participat Dumitru Țăranu a fost sărbătorirea Unirii Principatelor, pe 24 ianuarie, în fața Cercului Militar.

Înainte cu câteva ore de a se sinucide, la sediul partidului s-a strâns o parte dintre membrii PSD care au luat parte la evenimentul caritabil desfășurat la Teatrul ”Victor Ion Popa”.

După plecarea lor, Țăranu și-a desăvârșit regretabilul plan, pentru care, de altfel, se pare că și venise aici. Nu se știe motivul pentru care venerabilul membru social-democrat a ales să-și încheie socotelile cu viața tocmai în sediul PSD, în imobilul în care, ani la rând, atât în zilele importante cât și în cele obișnuite, sosea primul și pleca ultimul.

”Astăzi, 10 februarie 2023, ora 20:55, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că, o persoană de sex masculin, în vârstă de 73 de ani, domiciliată în municipiul Bârlad, fost găsită spânzurată în sediul unui partid politic.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.