Acasă Local Sosește la Bârlad caravana de testare gratuită Papanicolau. Îndemnul adresat de viceprimarul...

Sosește la Bârlad caravana de testare gratuită Papanicolau. Îndemnul adresat de viceprimarul Ana Vintilă: ”Gândul meu se îndreaptă spre mama mea, a cărei viață a fost salvată. Programați-vă, nu pierdeți timp!”

1

Au mai rămas doar trei zile până ce la Bârlad va sosi caravana mobilă de screening pentru depistarea cancerului de col uterin.

Pe 4 martie (chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV), bârlădencele vor avea ocazia de a se testa gratuit, așa încât vor putea afla dacă este cazul să își facă griji pentru sănătatea lor, știut fiind că HPV produce 100% din cazurile de cancer de col uterin.

”Cancerul de col uterin poate fi prevenit, iar depistarea timpurie mărește considerabil șansele de supraviețuire. Testarea oferă o șansă ca boala să fie depistată cât mai rapid pentru femeile care nu au resurse pentru a-și face analizele necesare”, a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.

Viceprimărița Bârladului le îndeamnă insistent pe toate femeile să profite de șansa de a se testa, ea însăși intersectându-se, în propria familie, cu situația în care depistarea timpurie a unei boli incurabile a avut un deznodământ fericit.

”Pentru mine, când întâlnesc oameni care trec prin încercarea acestei boli, de orice tip ar fi ea, gândul meu se îndreaptă spre mama mea care este bine acum, după ce a trecut prin asa ceva și nu doar o singura data. Sunt convinsa că analizele regulate și consultarea medicului la cel mic semnal că ceva nu e în regula, i-au salvat viata. De aceea, va indemn din tot sufletul sa aveți grija de voi și de cei dragi. Pe data de 4 martie avem posibilitatea sa faceți un test care va poate salva viata”, a transmis Ana-Maria Vintilă.

Așadar, vineri, de la ora 9:00, caravana mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin se va afla la Bârlad. Programările se fac la numerele de telefon 0335.800.180, 0335.800.181.

Centrul de testare va fi amplasat în parcarea din fața Centrului de Permanență (Strada Ștefan cel Mare nr. 6) și se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, consultația fiind gratuită, nefiind necesară trimitere de la medic sau cardul de sănătate.

Caravana este organizată de Institutul Regional de Oncologie din Iași care derulează proiectul de screening ONCOPREV finanțat de UE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.