Acasă Local Spectacol caritabil pentru salvarea lui Denis, bebelușul din Bârlad afectat de o...

Spectacol caritabil pentru salvarea lui Denis, bebelușul din Bârlad afectat de o boală rară, care îi atrofiază toți mușchii din corp

0

Luna viitoare, bârlădenii sunt invitați la un spectacol caritabil ce își propune să strângă fonduri pentru salvarea lui Denis, un bebeluș de numai trei luni, diagnosticat cu atrofie musculară spinală tip 1, o boală rară progresivă din cauza căreia, treptat, i se atrofiază toți mușchii din corp. Tratamentul care i-ar putea da o șansă la o viață normală depășește 2 milioane de dolari.

Copilașul care se luptă să trăiască este Denis Hrițuc, în vârstă de trei luni, din Bârlad. Când avea numai o lună, bebelușul a fost diagnosticat cu o boală rară progresivă, respectiv atrofie musculară spinală tip 1 (cea mai gravă formă a bolii), maladie ce îi atrofiază toți mușchii din corp, astfel că, până să împlinească doi ani, ar putea muri.

Pe data de 10 noiembrie, va avea loc spectacolul caritabil „Împreună pentru Denis”, în colaborare cu Școala de canto „Soul Music Art”, condusă de compozitorul Dragoș Gheorghiu, și Studioul de dans „Ichim Mathias Alexandru Dance”. Evenimentul va fi găzduit în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, începând cu ora 19.00 și își propune să îi promoveze pe elevii talentați ai județului ce vor urca pe scenă pentru a cânta și a dansa, dar totodată să strângă fonduri pentru salvarea unui bebeluș bârlădean care se luptă cu o maladie teribilă. Invitat special va fi solistul Bogdan Mocanu.
Fiind vorba despre un spectacol organizat pentru o strângere de fonduri, care l-ar putea salva pe micuțul Denis, intrarea va fi in baza unor invitații in valoare de 100 lei/persoană. Organizatorii speră că toate cele 300 de locuri din sală să fie ocupate, iar spectatorii, fie ei persoane fizice ori juridice, să doneze sume de bani cât mai mari, chiar dacă vor plăti și pentru invitație.
Salvarea unei vieți stă in mâinile dumneavoastră!
„Eu sunt Denis, un bebe de 3 luni. Sufăr de o boală rară progresivă, atrofie musculară spinală tip 1 (cea mai gravă formă a bolii). Copiii cu SMA1 nu vor putea merge niciodată, au dificultăți în a-și ține capul drept, în hrănire și înghițire. Slăbirea progresivă a mușchilor duce la staza secrețiilor în plămâni, infecții respiratorii, colaps pulmonar și, eventual deces, de obicei până la vârsta de doi ani. Mai pe scurt, această boală îmi atrofiază toți mușchii din corp și pot muri, iar eu nu vreau asta, vreau să fiu un copil normal… În prezent, am o mulțime de aparate care mă ajută să respir, să tușesc, dar mi-e teamă că, în curând, nu voi mai putea nici înghiți… Eu nu simt durere, sunt fericit și mereu cu zâmbetul pe buze datorită familiei mele. Mi-aș dori să mă pot rostogoli, să mă pot juca cu jucării, însă eu nu pot… Vreau să trăiesc și să am o viață normală, să pot să ma joc, să alerg. Pentru asta, am nevoie de un tratament care se numește Zolgesma, dar costă foarte mulți bani, respectiv 2,1 milioane de dolari. Vă rog să mă susțineți în lupta cu boala mea necruțătoare și să mă ajutați să pot trăi și să fiu un copil normal. Eu sunt puternic și, cu ajutorul lui Dumnezeu și al vostru, sper să înving această boală!”, este anunțul umanitar inițiat de mama bebelușului și distribuit pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.