Acasă Local Știința vine la tine acasă pe 27 noiembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni...

Știința vine la tine acasă pe 27 noiembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

0

Lumea științei își dă întâlnire pe 27 noiembrie, de la ora 17:00, pentru prima dată 100% online la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020! Cercetătorii și publicul din peste 15 orașe din România vor celebra știința împreună, în condiții de siguranță totală, reuniți pe website-ul noapteacercetătorilor.eu și pagina de Facebook a proiectului.

Respectând această tradiție, evenimentul are loc și în acest an, dar, de data aceasta cu o premieră – Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020 ajută știința să vină direct în casele publicului, desfășurându-se în totalitate în mediul online în data de 27 noiembrie între orele 17:00 – 22:00. Transmisiunile se vor face direct pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/ .

La eveniment va fi prezent și Muzeul „Vasile Pârvan”, Secţia Astronomie.

Elementul de noutate este reprezentat de faptul că de data aceasta atelierele, prezentările și experimentele realizate de aceștia vor putea fi urmărite online la nivel național.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este un eveniment organizat în fiecare an începând din 2005 ce a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor, a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.