Acasă Administrație publică Strada Mihai Eminescu, sau ”strada liniuțelor” din Bârlad devine punct de plecare...

Strada Mihai Eminescu, sau ”strada liniuțelor” din Bârlad devine punct de plecare la examenul auto

0

Cui pe cui se scoate! ”Strada liniuțelor” sau ”strada întrecerilor auto” din Bârlad devine în mod oficial strada pasionaților de șofat. De astă dată, legal, organizat, fără riscuri pentru viața oamenilor, iar pasionații de șofat vor fi, de fapt, cei care aspiră la permisul de conducere.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bârlad, ce va avea loc pe 30 iunie, se află un proiect de hotărâre privind schimbarea locului de plecare la examenul auto – categoria B, pe strada Mihai Eminescu.

De mulți ani, punctul de plecare la proba traseu susținută de cei care dau examen pentru obținerea permisului de conducere, este strada Vasile Lupu.

Recent, Sindicatul Instructorilor Auto Vaslui a depus la Primări Bârlad o solicitare prin care a explicat că strada Vasile Lupu nu mai corespunde desfășurării umane și logistice pe care o implică, examinarea auto, proba traseu, a cursanților.

Săptămânal, în zilele de joi și vineri, pe strada Vasile Lupu se adună aproximativ 50 de mașini aparținând școlilor de șoferi care au elevi la examen. Acestora li se adaugă și autoturismele susținătorilor elevilor care susțin proba traseu. Ore întregi, traficul rutier în zona centrală este îngreunat, uneori chiar blocat, de prezenta acestor mașini.

Sindicatul a solicitat, cel mai probabil la sugestia municipalității, ca locul de plecare la examen să fie strada Eminescu, mai exact aleea dintre liceu și parcul recent inaugurat.

Urmează, așadar, ca proiectul să primească aprobarea consilierilor locali înainte de a fi pus în aplicare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.