Acasă Local Străzile din comuna Zorleni vor fi ”botezate”. Iată ce nume au ales...

Străzile din comuna Zorleni vor fi ”botezate”. Iată ce nume au ales autoritățile pentru fiecare stradă în parte

0

de Simona MIHĂILĂ

Locuitorii celor patru sate din comuna Zorleni vor locui la alte adrese decât cele pe care le au în buletine, dar fără a-și părăsi locuințele.

Edilii comunei au decis să schimbe denumirile tuturor străzilor din Zorleni, atribuindu-le câte un nume în locul numerelor prin care sunt identificate în clipa de față arterele comunei.

Potrivit Nomenclatorului stradal ce urmează a fi aprobat în ședința Consiliului Local Zorleni, din luna aprilie, vor fi 240 de străzi în întreaga comună: 100 în satul Zorleni, 76 în Popeni, 53 în Simila și 11 în satul Dealu Mare.

În comuna Zorleni până în prezent, nu a fost adoptată o hotărâre privind atribuirea unor denumiri oficiale pentru străzile din satele componente comunei noastre. Consider că atribuirea unor denumiri străzilor reprezintă o infrastructură administrativă foarte importantă, fără de care nu se poate imagina o dezvoltare durabilă a oricărei localități”, a declarat Paula-Denisane Hultoană, primarul comunei.

Primărița din Zorleni a explicat că alegerea denumirilor a avut la bază mai multe argumente. De exemplu, denumirile cu caracter artistic, istoric, geografic, militar, politic, flora și faună etc., au tangențe cu istoricul comunei Zorleni, al judeţului Vaslui sau al ţării.

Atribuirea numelor de persoane s-a efectuat cu precădere dintre cele ale personalităţilor cu adevărat importante din istorie, cultură, economie, politică, sport etc., iar o parte dintre acestea s-au distins și au influențat viața publică a comunei Zorleni. Pentru o mai bună orientare, s-a efectuat o grupare pe cât posibil pe zone, a denumirilor ce cuprind același domeniu. De asemenea, au fost păstrate denumirilor de artere care au intrat în tradiţia localităţilor, a mai precizat primărița Paula-Denisane Hultoană.

Astfel, locuitorii din Zorleni vor locui pe străzi precum: ”Mihai Lupescu” (primul director al Orfelinatului Agricol Zorleni, folclorist și etnograf), ”Învățătoare Stanciu Maria”, ”Prof. Agache Lazăr”, ”Prof. Ionel Duma”, ”Înv. Dabija Costache”, ”Înv. Popa Elena”, ”Înv. Ștefan Brehoi” (cu toții, dascăli ai școlilor din comună), ”Boieri Mihălceanu”, ”Boieri Greceanu” (familii de viță nobilă care au deținut moșii pe teritoriul Zorlenilor) etc.

În imaginile de mai jos, locuitorii comunei Zorleni vor regăsi listele cu toate cele 240 de străzi, sub actuala și sub viitoarea denumire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.