Acasă Local Succes uimitor al echipei de robotică de la ”Codreanu”: a creat un...

Succes uimitor al echipei de robotică de la ”Codreanu”: a creat un robot care ucide virusurile și bacteriile, inclusiv din aer. Robotul poate fi adaptat dezinfecției oricărei instituții (VIDEO)

0

de Simona MIHĂILĂ

Succes uimitor al echipei de robotică din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad. Chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, profesorul Cătălin Angheluță, coordonatorul echipei INOROG RO152, a dat vestea celei mai noi creații a pasionaților de robotică a liceului: robotul dezinfectant cu lampă UV, care ucide în proporție de 99% virusurile și bacteriile.

”Lampa UV bactericidă folosește radiațiile de lungime scurtă 253nm pentru a distruge la nivel ADN si ARN structurile virusurilor și a microorganismelor. Acest proces asigură în proportie de 99% distrugerea si stoparea înmulțirii microorganismelor care pot produce boli. Lampa din dotarea robotului acționeaza multidirecțional acoperind 360 grade, realizând astfel o dezinfecție foarte rapidă. Ceea ce a pornit ca un vis îndrazneț a devenit în scurt timp realitate prin munca echipei. Ceea ce ne-a ambiționat cel mai tare a fost ideea de a crea ceva în folosul comunității, de a ajuta în lupta contra pandemiei. Acest obiectiv ne-a motivat să depășim toate dificultățile întâmpinate pe parcurs”, a declarat profesorul Cătălin Angheluță.

Robotul ”codreniștilor” a fost pus la treabă deja pe holurile liceului. Atât în timpul testelor, cât și în momentul de față și, cu siguranță, în viitorul oricât ar fi el de îndepărtat. Pentru că, deși pandemia va trece, virusurile și bacteriile vor rămâne.

”Robotul autonom programabil cu lampa UVC dezinfectează eficient holurile școlii pe timp de noapte si in pauza dintre schimburi pentru ca orele să se desfășoare in condiții de siguranță. Robotul parcurge în mod autonom traseul stabilit dezinfectând aerul și suprafețele din zona de acțiune. Robotul nostru poate fi programat să parcurga orice traseu”, a mai precizat profesorul Angheluță.

Produsul creat de echipa de robotică INOROG RO152 este acționat din telecomandă chiar și de la o distanță de 15 metri și poate fi programat să pornească și să oprească. Lampa germicidă dispune de un sistem de temporizare și de trei programe: 15, 30 sau 60 de minute.

Robotul dezinfectant al ”codreniștilor” se poate deplasa în față și în spate, poate efectua întoarceri stânga/dreapta la un anumit număr de grade.

De asemenea, poate fi setat un mod autonom pentru parcurgerea oricărui traseu de tip plat.

Forma specială a lămpii acționează la 360 de grade, asigură dezinfecția și sterilizarea aerului de până la 50 mp.

Vom reveni cu mai multe detalii despre această nouă creație a echipei de robotică de la ”Codreanu”, despre care membrii INOROG afirmă că poate fi adaptat dezinfecției oricărei instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.