Acasă Local Șuletenii pierd un preot de excepție pe care l-au ”câștigat” bârlădenii: părintele...

Șuletenii pierd un preot de excepție pe care l-au ”câștigat” bârlădenii: părintele Aurel Zlat a devenit paroh la Biserica ”SF. Spiridon” din Bârlad

0

de Simona MIHĂILĂ

Duminică, 31 octombrie, este ultima zi când enoriașii din Șuletea vor mai avea parte de o slujbă religioasă așa cum numai părintele Aurel Zlat i-a obișnuit în ultimii 10 ani.

Preotul a devenit, recent, unul dintre parohii Bisericii ”Sf. Spiridon” din Bârlad, după ce a obținut nota maximă la concursul organizat de Episcopia Hușilor pentru acest post.

Prima zi a părintelui Aurel Zlat la ”Sf. Spiridon” este 1 noiembrie. Nu înainte însă ca cei pe care i-a călăuzit cu sfat și cu lumină duhovnicească să aibă ocazia de a se lăsa învăluiți încă o dată de harul său în biserica pe care preotul a renovat-o și modernizat-o, făcându-l drept unul dintre cele mai atractive lăcașuri de cult din județul Vaslui.

Printre sutele de șuleteni care se despart cu mâhnire de părintele Zlat se numără însuși primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș. Edilul comunei i-a adus un omagiu pe pagina sa de socializare, acolo unde a evidențiat parcursul remarcabil al părintelui Zlat în comuna Șuletea, nu doar pe linie bisericească, ci și culturală.

”Părintele Aurel a poposit la noi în comună la 1 aprilie, 2004, la Parohia Jigălia, având în grijă două sate, Jigălia și Rășcani! Repede s-a făcut iubit de credincioșii celor două cătune, iar din luna iulie a anului 2011, aceștia au primit vestea că părintele lor drag, la propunerea Episcopiei Hușilor, se va muta la Parohia Șuletea, în urma avansării în administrația Episcopiei a preotului paroh de atunci, Florin Grosu.

Cum omul sfințește locul, Parintele Aurel, după ce a «resuscitat» Parohia Jigălia, a continuat misiunea părintelui Florin! S-a implicat în tot ce a făcut și a reușit! În timpul celor 10 ani de preoție la Șuletea, Biserica din cimitirul din sat a fost renovată, Biserica din Șuletea de asemenea a fost complet reabilitată, devenind una dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din mediul rural al județului nostru. În curtea bisericii a luat naștere un superb altar de vară, tot prin grija, dăruința și vrednicia dragului nostru Părinte.

Preotul Aurel s-a implicat și în activități culturale, el fiind fondatorul Festivalului «Colinda Brăițenilor», care an de an aduce invitați de seamă și umple inimile de bucurie tuturor credincioșilor prezenți. De asemenea, alături de prețiosul profesor doctor Laurențiu Șoitu, a dat naștere Asociației Culturale «Virgil Caraivan», prin intermediul căreia au fost elaborate anual proiecte de interes local, județean, național și internațional!

În numele autorității publice locale și al tuturor credincioșilor din comună, îi mulțumim pentru tot! Numele său va rămâne în sufletele tuturor, iar acum, nu ne mai rămâne decât să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să ne trimită un preot la fel de bun, de vrednic, de iubitor, ca părintele Aurel.

Noi vom rămâne mereu alături de Sfinția sa, iar acum, și aici, ne îndulcim tristețea acestei despărțiri cu bucuria că Părintele a ales să rămână și locuitor al comunei noastre, demarând deja construirea unei locuințe în Șuletea!

Profit de această postare, și, din suflet vă rog dragi prieteni, să veniți duminică la Sfânta liturghie de la Biserica din Șuletea, să ne luăm împreună rămas bun de la Părintele Aurel și să îi urăm succes în noul capitol din viața sa! Va fi ultima slujbă de la noi a părintelui paroh Aurel Zlat!

Dumnezeu să îi dea multă sănătate atât părintelui nostru drag, cât și familiei sale frumoase!

Cu plecăciuni, al dumneavoastră prieten și colaborator, primar Ciprian Robert Tamaș!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.