Acasă Local Surprize, surprize pe lista de candidați a PNL Bârlad pentru Consiliul Local

Surprize, surprize pe lista de candidați a PNL Bârlad pentru Consiliul Local

0

PNL Bârlad a depus astăzi la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) lista cu candidații pentru viitorul Consiliu Local al orașului. Totodată a fost înscrisă oficial și candidatura lui Dumitru Boroș pentru un nou mandat de primar.

La sediul BEC, găzduit de Cinematograful ”Victoria”, alături de candidați a fost prezent și Nelu Tătaru, președintele organizației județene a PNL, actual ministru al Sănătății, care a lăsat deoparte, se pare, pentru o zi, animozitățile cu primarul Boroș pentru o frumoasă poză de grup.

Propunerea PNL Bârlad pentru viitorul Consiliu Local este următoarea:

1. BOROȘ Dumitru

2. VULPE Georgică – Florian

3. MARDARE Iulian

4. PALADE Florin – Nelu

5. GROZA Iulian

6. LUCA Liviu

7. FERLOVICI Mircea Florin

8. DIMA-IFRIM Carmen

9. RACOVIȚĂ Ioan

10. PASAT Ionel – Marius

După locul 10, pe listă se mai află Zugravu Mihai – Gigel, Andrei Ionuț, Blaga Răzvan, Toporaș Maftei Cezar, Buzamăt Daniel, Căuea Gelu, Țicău Alexandru George, Roman Valentin, Radu Elena Geanina, Pascaru Costel Eugen, Bularda Carmen, Stoian Vlad, Arghirescu Constantin, Stoide Radu Lucian, Bîgu Ștefan, Iacob Carmen, Bolgar Cătălina.

Strategii străvezii

Lista liberalilor conține destule surprize, cum ar fi includerea pe un loc eligibil al lui Iulian Groza, un antreprenor local (proprietar al unui service auto), care a mai trecut prin două partide până acum: Partidul România Unită și Pro România. În PNL s-a înscris relativ recent și, în afară de o bună situație financiară (foarte importantă, ce-i drept la stabilirea listelor electorale), e greu de spus ce-l recomandă atât de sus în preferințele conducerii PNL.

Alți liberali pe care Boroș s-a bazat în deciziile administrative luate în ultimii patru ani, care nu se regăsesc pe locuri eligibile sunt Ionuț Pasat, Carmen Bularda sau Costel Pascaru. Este de așteptat, însă, ca aceștia să beneficieze de o ”promovare” direct pe lista Consiliului Județean.

La fel ca Cezar Toporaș, piesa principală a trădării PNL, imediat după alegerile de acum patru ani, când postul de viceprimar le-a fost oferit pesediștilor, spre stupoarea alegătorilor lui Boroș care promisese toată campania ”Adio, PSD!”.

Stâlpul neclintit al PNL, ”reject”

Marea absentă de pe lista cu candidați la CL este Elena Monu. Este a doua oară în 20 de ani când PNL o scoate pe tușă pe cea care a condus organizația aproape neîntrerupt din 1995 și până în 2016. Prima dată, în 2016, când Boroș, care își dăduse demisia din partid, s-a reîntors pentru a candida la Primărie.

Conducerea de la București a decis atunci ca cei care candidează pentru fotoliile de primar să preia și șefia organizațiilor din care fac parte. Ar fi trebuit, potrivit aceleeași decizii, să fie doar o situație temporară, până după alegeri, urmând ca președinții anteriori, aleși conform statului, să-și reintre în drepturi. La Bârlad, Elena Monu nu și-a mai primit funcția înapoi.

Elena Monu este o figură reprezentativă a PNL în zona județului Vaslui și, mai cu seamă la Bârlad. Imaginea ei s-a suprapus cu cea a partidului, în mod neîntrerupt, din 1995 când s-a înscris în partid.

De atunci, a avut o activitate continuă, fiind, alături de regretatul Aurel Ionescu Moțet, stâlpul neclintit al liberalilor, chiar și în momente de convulsii pentru organizația de la Bârlad.

Contactată pentru un punct de vedere referitor la absența sa de pe listă, cu aceeași politețe și eleganță care o caracterizează dintotdeauna, venerabila profesoară de istorie a refuzat să comenteze: ”Îmi pare rău, mă abțin de la orice declarație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.