Acasă Local Sute de copii din toată țara și din Republica Moldova au participat...

Sute de copii din toată țara și din Republica Moldova au participat la Concursul național ”Fantezii de vară” organizat la Bârlad

0

Zilele acestea, Bârladul a fost gazda unuia dintre cele mai importante concursuri naționale de dans din România: ”Fantezii de vară”, competiție ajunsă la cea de a XVII-a ediție.

Peste 700 de copii din toate colțurile țării, dar și din localitățile Bălți și Soroca din Republica Moldova, au evoluat pe scena Casei de Cultură ”George Tutoveanu” Bârlad, acolo unde circa 120 de numere de dans de toate genurile i-au încântat pe spectatori, dar și pe membrii juriului.

”Dincolo de competiția în sine, a fost o reală manifestare a bucuriei și a entuziasmului. Este o încântare pentru orice oraș să găzduiască un asemenea torent de energie, iar eu, ca edil, le sunt recunoscător acestor copii din Bârlad care m-au făcut să mă simt atât de mândru de talentul, de ambiția și de munca uriașă pe care au depus-o pentru a pune în valoare orașul nostru. Îi felicit din toată inima și mă bucur că și această ocazie, alături de altele, mi-a dezvăluit cât de talentați sunt micii bârlădeni și cât de datori suntem să le netezim drumul spre performanță”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Festivalul-concurs ”Fantezii de vară” are toate datele de a deveni încă o carte de identitate culturală a Bârladului, ce merită atenția tuturor celor în măsură să o mențină și să o promoveze.

”Am văzut o altă fațetă a culturii bârlădene. Una care polarizează interesul generațiilor ce vin din urmă. Cu, sau fără implicarea noastră, a celor care hotărâm vremelnic, acești copii au reușit să aducă Bârladul pe scena națională a spectacolului. De noi depinde cât de mult va rămâne acolo și în ce lumină îl va vedea restul țării”, a mai spus primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.