Acasă Local Sute de elevi au participat la faza locală a Olimpiadei Naționale a...

Sute de elevi au participat la faza locală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, organizată la Greenfield Club Bârlad

0

de Simona MIHĂILĂ

Efervescență, adrenalină, bucurie și fotbal! Sub umbrela acestor patru ingrediente, Baza sportivă a Clubului Greenfield Bârlad și-a demonstrat calitățile de excelentă gazdă pentru sute de elevi care au participat la faza locală a Olimpiadei Naționale de Sportului Școlar.

Competiția s-a desfășurat în weekendul trecut și a reunit 29 de echipe de fotbal și 350 de copii din Bârlad și din mai multe comune arondate municipiului.

Meciurile au avut loc pe terenul acoperit cu balon presostatic al Clubului Greenfield, singurul teren privat din județul Vaslui, care oferă astfel de condiții pentru pasionații de minifotbal, dar și de alte sporturi.

Organizatorul evenimentului, Asociația ”Manolache Costache Epureanu”, prin antrenorul Viorel Oasenegre, profesor la școala cu același nume (Școala nr. 9), în parteneriat cu Asociația Sportivă Greenfield le-au asigurat micilor jucători două zile în care și-au putut etala la maximum talentul și ambiția.

Victorioșii vor avea ocazia unei noi demonstrații a nivelului de performanță în luna februarie a anului viitor, când va avea loc faza județeană a olimpiadei.

Până atunci, iată cum a stat situația pe stadionul Clubului Greenfield:

Categoria U8

– singura participantă a fost echipa Școlii Gimnaziale ”Iorgu Radu” Bârlad, care va merge la faza județeană

Categoria U10

– băieți, urban: au participat echipele de la școlile ”Ep. Iacov Antonovici”, ”M.C. Epureanu”, ”George Tutoveanu” și ”Stroe S. Belloescu”; aceasta a fost și ordinea clasamentului, primele două școli clasificându-se pentru județeană

– fete, urban: Școala ”Tutoveanu” (calificată la faza județeană)

– băieți rural: Școala Puiești (merge și la județeană)

Categoria U12

– băieți, urban: au participat echipele de la ”Tutoveanu”, ”Epureanu”, ”I. Radu” și ”Antonovici”; aceasta a fost și ordinea clasamentului, primele două școli clasificându-se pentru județeană

– băieți, rural: echipa Școlii ”G.C. Dragu” Coroiești și echipa Școlii Puiești (ambele merg la județ)

– fete, rural: echipa Școlii nr. 1 Iana (calificată la județeană)

Categoria U14

– urban, băieți: au participat echipele școlilor ”Epureanu”, ”Tutoveanu”, ”Belloescu”, ”Antonovici”, ”Elena Bibescu” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”; primele două s-au clasat la faza județeană, locul III a fost obținut de Școala ”Belloescu” și locul IV – Școala ”Antonovici”

– urban, fete: au participat școlile ””Belloescu”, ”Epureanu” și ”Antonovici”; primele două vor merge la județeană

-rural, băieți: au participat Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” Fălciu și Școala nr. 1 Vinderei (calificate la județeană), precum și Școala Iana (locul III)

– rural, fete: echipele școlilor din Puiești și Vinderei (calificate la județeană)

”Faza locală a Olimpiadei Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar din acest an s-a desfășurat la un nivel foarte înalt datorită parteneriatului pe care l-am încheiat cu Asociația Sportivă Greenfield. Fără baza sportivă pe care ne-a pus-o la dispoziție, am fi fost într-o foarte mare dificultate. În sălile de sport existente la Bârlad, fotbalul nu este permis. Iar desfășurarea la exterior a meciurilor ar fi foarte complicată în această perioadă. Am găsit înțelegere la Greenfield, așa încât am putut duce la bun sfârșit această competiție în condiții excelente”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Viorel Oasenegre.

Ciprian Munteanu, proprietarul Bazei sportive Greenfield Bârlad, a precizat că a fost bucuros să i se ofere ocazia de a sprijini competiția de fotbal pentru școlari și că nu va ezita nicicând să încurajeze mișcarea sportivă întinzând o mână de ajutor celor ce au cu adevărat nevoie.

Baza sportivă Greenfield dispune de două terenuri de mini fotbal, două terenuri de tenis de câmp și o sală cu mese pentru tenis de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.