Acasă Administrație publică Sute de puieți de stejar și arțar, transplantați de la Râpa Albastră...

Sute de puieți de stejar și arțar, transplantați de la Râpa Albastră în diverse zone din Bârlad

0

Peste 300 de puieți de stejar și de arțar sunt plantați în aceste zile în diverse locuri de pe teritoriul Bârladului, după ce municipalitatea locală a fost nevoită să-i dezrădăcineze de pe o suprafață de circa un kilometru din jurul barajului Râpa Albastră, acolo unde fuseseră sădiți acum câțiva ani.

Ieri, la acțiune a ținut să fie prezent și primarul Dumitru Boroș, care a declarat că operațiunea a fost demarată la solicitarea operatorului de gaze naturale.

Cei de la «Transgaz» Târgu Mureș ne-au solicitat să asigurăm o zonă de securitate de-a lungul întregului traseu pe care trece conducta respectivă, îngropată la o adâncime de 0,9 metri. Suprafața totală a lotului pe care s-a efectuat împădurirea de pe coasta barajului este de 114 hectare. A trebuit să acționăm și am dispus transplantarea tuturor puieților de arbori care au fost sădiți în perimetrul străbătut de conducta de gaz. S-a optat acum pentru efectuarea acestor lucrări întrucât în această perioadă arborii sunt în repaos vegetativ și suportă mai bine operațiunea de transplantare. Este asigurată, totodată, și prinderea puieților în noua locație”, a declarat primarul Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.