Acasă Local Temperaturi caniculare. Lista cu punctele de prim-ajutor și de distribuție a apei,...

Temperaturi caniculare. Lista cu punctele de prim-ajutor și de distribuție a apei, în județul Vaslui

0

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui recomandă populaţiei să ţină cont de sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18.

Se recomandă consumul de fructe şi legume proaspete (pepene galben, pepene roşu, prune, castraveţi, roşii) – alimente cu valoare calorică mică şi cu un conţinut mare de apă.

De asemenea, se va evita consumul alimentelor uşor perisabile şi a băuturilor alcoolice, dar şi a celor cu un conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr – sucuri racoritoare carbogazoase.

De evitat activităţile în exterior care necesită consum mare de energie (sport, grădinărit, etc). Dacă este absolut necesar expunerea la soare între orele amiezii, se recomandă o ţinută adecvată: pălărie de soare, ochelari de soare, haine lejere, din fibre naturale şi culori deschise.

Agenții economici trebuie să îşi readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi ridicate, astfel încât să protejeze sănătatea angajaţilor. Aceştia au obligaţia de a asigura apa, câte 2-4 litri/pers/schimb şi de a asigura echipamentul individual de protecţie şi duşuri.

În județul Vaslui au fost organizate puncte de prim ajutor și distribuie apă potabilă în zone intens circulate (conform listei atașate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.