Acasă Local Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin în Vaslui, Pogonești, Stănilești...

Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin în Vaslui, Pogonești, Stănilești și Zorleni, fără bilet de trimitere. Iată când va ajunge caravana mobilă

0

Directia de Sanatate Publica Vaslui informeaza populatia feminina cu varsta cuprinsa intre 25-64 ani ca unitatea mobila din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iasi are programate patru deplasari in judetul Vaslui in luna mai 2022 pentru testarea gratuita a femeilor în scopul depistării cancetului de col uterin.

– pe 12 mai, în municipiul Vaslui – Fabrica de Confectii Bico, Strada Metalurgiei, nr. 1, la ora 09:00;

– pe 20 mai, la Pogonesti, de la ora 09:00, caravana mobilă va fi amplasata in centrul comunei, langa scoala;

– pe 20 mai, la Stanilești, ora 12:00 – caravana mobila va fi amplasata in parcarea Centrului de Zi;

– pe 26 mai, la Zorleni, la ora 09:30 – caravana mobila va fi amplasata in parcarea Centrului de Zi.

Programul se adreseaza tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin. Testarea se face fără bilet de trimitere de la medicul de familie.

”Categoria eligibila este reprezentata de populatia feminina in varsta de 25-29 ani pentru testare Babes-Papanicolau și 30-64 ani pentru testare HPV, apartinand grupurilor vulnerabile si nu au beneficiat de testare gratuita in ultimii 5 ani. Numarul necesar de persoane feminine pentru efectuarea screening-ului este minim 60 femei eligibile/deplasare”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.