Acasă Local Tinerii bisericii Sfânta Ecaterina , membri ai A.T.O.R. Bîrlad, au răsărit...

Tinerii bisericii Sfânta Ecaterina , membri ai A.T.O.R. Bîrlad, au răsărit bucurie în inima tinerilor din comuna Blăgești, Vaslui

0

Pe data de 30 decembrie 2020, în cadrul activității ” Un an nou cu bucurie ”, tinerii din A.T.O.R. Bîrlad (Asociația Tinerilor Ortodocși Români Bîrlad), în parteneriat cu Școala Generală nr 1 Blăgești, au adus bucurie pe chipurile elevilor din comuna Blăgești. În cadrul Școlii Nr. 1 a satului, membrii A.T.O.R. Bîrlad au oferit 44 de săculeți cu îmbrăcăminte și rechizite pentru 10 familii din frumoasa comună situată la granița cu Republica Moldova. Această acțiune a fost posibilă și datorită locuitorilor cu inima caldă din orașul Bârlad, elevi, părinți și profesori, articolele de îmbrăcăminte fiind în întregime donate de aceștia. Nu în ultimul rând, domnul director al școlii partenere, Chiosa Aurelian a oferit un ajutor substanțial, dumnealui asigurând transportul cadourilor și locația activității. Întreaga acțiune a avut loc cu respectarea normelor de sănătate, astfel încât răspândirea noului virus, COVID-19, să fie imposibilă.

” Ceea ce m-a determinat să ajut cu dragă inimă pe acești copii, este ”cuvântul cu putere” al Mântuitorului Iisus Hristos din Evanghelie: ”Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.”(Matei 5, 16); ” Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.”(Matei 25,40). Așadar, din ultimul citat biblic reiese că, atunci când facem bine sau rău aproapelui nostru, fapta noastră se răsfrânge implicit și asupra lui Dumnezeu.

Am ales să realizăm această activitate în satul Blăgești, în primul rând, pentru a răsări bucurie în sufletele unor copii cu mai puține posibilități materiale decât noi, cei de la oraș. Mai mult, acesta este satul unde eu am copilărit , unul minunat, cu oameni săritori , și îmbibat cu mireasma florilor și a veșniciei, după cum spune și Lucian Blaga, că ”veșnicia s-a născut la sat”. Din tot sufletul nostru, ne-am dorit să împărțim bucurie din bucuria Domnului, unor copii frumoși, respectuoși și calzi. Ne dorim ca pachețelele cu hăinuțe să-i încălzească sufletește, iar sărbătorile de iarnă și zâmbetele noastre să le inunde inima cu multă căldură sufletească. În plus, prin rechizitele pe care le-au primit, sperăm să poată aprofunda activitățile educaționale și să continue tradiția” comunei Blăgești: aceea de a naște, în fiecare an, adevărate valori ale societății umane. ” a declarat Lucian Andrei Roșca, unul din membrii A.T.O.R. Bîrlad

A.T.O.R. Bîrlad este o asociație a tinerilor ortodocși din orașul Bârlad însă, în majoritatea orașelor din România, există de asemenea, câte o astfel de asociație. Părintele paroh Giușcă Petru Silviu de la biserica ”Învierea Domnului” și ”Sfânta Ecaterina”, alături de Irina Mîșlea, sunt coordonatorii celor 32 de membri ai grupului. Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, ” izbăvitoare a copiilor sărmani”, așa cum este numită în Acatistul său, este ocrotitoarea spirituală a asociației. De asemenea, tinerii grupului se bucură și de ocrotirea Episcopiei Hușilor, activitățile din cadrul A.T.O.R. aflându-se sub binecuvântarea arhierească a Ps. Ep. Ignatie.

Președintele Irina Mîșlea ne-a dezvăluit scopul minunat al asociației: ” A.T.O.R are că scop organizarea și desfășurarea de activități formatoare in special pentru tineri, dar și pentru cei dornici de cunoaștere. Grupul dorește să cuprindă în activitățile de dezvoltare tineri căutători de frumos. Împărțit în două departamente: Filantropic și Dezvoltare, grupul tinerilor din ATOR Bîrlad își propune, clipă de clipă, să ajute cât mai mulți oameni nevoiași sau persoane cu nevoi speciale și vârstnici fără sprijin. Iubitori de tradiție, de rânduială creștin-ortodoxă și de comuniunea între tineri, căutăm să sporim numărul membrilor de la actualul 32 și ne propunem, atunci când va fi posibil, sa revenim cu toții cu activități de mare amploare și impact. Până atunci, cu faptă bună, nădăjduim să împlinim cu toată dragostea poruncile Domnului Iisus Hristos și să adunăm forțe proaspete și idei noi pentru a ne atinge scopul cel bun.” Irina a mai adăugat faptul că grupul de tineri ființează de mai bine de 7 ani, însă ca asociație, doar de 2 ani.

Mai mult, ”ne bucurăm să descoperim tineri implicați în activități la nivelul comunității noastre. I-am încurajat, sprijinit și susținut în demersurile sociale, educative ori culturale. Considerăm că dăruirea și bucuria lor îi construiește mai responsabili, motivați și sensibili la nevoile celor din jur, aidoma cuvintelor Sfântului Apostol Pavel în scrisoarea către tânărul Timotei: Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința cu curăția” (Epistola I către Timotei 4,12 ).” a declarat Pr. Giușcă Petru Silviu, vicepreședinte A.T.O.R Bârlad.

Membrul Georgiana Huțuleac afirmă cu multă convingere că: ” A.T.O.R. Bîrlad este un loc al comuniunii dintre tineri, al bucuriei de a fi împreună și de a-și ajuta semenii, un loc propice pentru fructificarea eficientă a unei zile, cu activități dintre cele mai diverse: filantropice și recreative, teambuilding-uri, conferințe, toate având la bază spiritul creștin-ortodox. A.T.O.R. Bîrlad reprezintă sursa de energie necesară oricărui tânăr în căutarea libertății, a propriului sine și a lui Dumnezeu.”

La A.T.O.R. noi, cei tineri și nu numai, învățăm cum se simt bunătatea și devotamentul” a declarat tânăra Elena Zlatan.

Larisa Melania Florea nu este membru oficial al A.T.O.R, însă alături de alți tineri iubitori și făcători de bine, a ajutat la realizarea unor activități în cadrul A.T.O.R. Bîrlad. Ea a adăugat că ” m-am simțit foarte bine: toată activitatea, -de la sortat și împăturit saci întregi de haine, la pachețele cu alimente și jucării-, mi-a adus un sentiment de recunoștință față de tot ce am și o bucurie, gândindu-mă că semenii mei care le vor primi, vor fi fericiți.”

În concluzie , tinerii de la A.T.O.R. Bîrlad , bazându-se pe porunca iubirii din Evanghelie, doresc , simplu, să ofere o mână caldă celor aflați în nevoi, să semene frumosul, încercând să cultive mereu o inimă curată înaintea lui Dumnezeu și a aproapelui deoarece Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.”(Matei 5,8)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.