Acasă Local Tragedie inexplicabilă: o adolescentă în vârstă de 15 ani a murit în...

Tragedie inexplicabilă: o adolescentă în vârstă de 15 ani a murit în Ambulanță, în drum spre spital

0

Tragedie inexplicabilă în comuna Tăcuta, joi dimineață, când o adolescentă în vârstă de 15 ani a murit în brațele medicilor de pe ambulanță.

Fata s-a prezentat la dispensarul din comună, împreună cu mama ei, cu simptome de febră puternică și tuse. Medicul de la dispensar a chemat imediat ambulanța.

”A fost trimis un echipaj cu asistent medical. Doctorița de la dispensar a relatat că, potrivit spuselor mamei, fata făcuse un test rapid, pe bază de salivă, care ar fi ieșit negativ. De asemenea, ar fi stat cu aceste simptome acasă timp de câteva zile. Echipajul de pe ambulanță a constatat că saturația oxigenului în sânge era sub 80%. A fost preluată pentru a fi transportată la spitalul din Vaslui”, ne-a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

În drum spre spital, starea fetei se înrăutățea vizibil. Respira din ce în ce mai greu, iar ambulanțierii au solicitat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

Dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui

”Ambulanța cu medic a ajuns în circa opt minute de la apel, timp în care echipajul de pe ambulanță a început manevrele de resuscitare, întrucât fata intrase în stop cardiorespirator. Manevrele au fost continuate de medicul echipajului TIM. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul”, a mai precizat dr. Ungureanu.

Adolescenta din Tăcuta nu era cunoscută cu antecedente medicale. Inițial, ambulanțierilor li s-a spus că fata tocmai ieșise din izolare, informație infirmată ulterior de medicul de la dispensar.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor morții. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.