Acasă Local Traian Petcu, fostul pesedist pe care PNL Bârlad îl reciclează cu speranța...

Traian Petcu, fostul pesedist pe care PNL Bârlad îl reciclează cu speranța de a câștiga Primăria Bârlad

0

de Simona MIHĂILĂ

Cu imaginea avariată de scandalul ”șpăgii din frigider”, al cărui protagonist este liberalul Daniel Buzamăt, omul de încredere al prefectului Daniel Onofrei și al deputatului Nelu Tătaru, și care în acest moment este arestat preventiv pentru luare de mită, PNL Bârlad se ”reinventează”. Miercuri, 31 ianuarie, liberalii l-au primit în rândul lor pe Traian Petcu, fost membru PSD, anunțul fiind făcut chiar de către acesta, pe contul lui de socializare.

Petcu, fiul medicului Viorel Petcu, fost manager al Spitalului ”Elena Beldiman”, trecut în neființă în 2017, a fost director al DSVSA Vaslui și viceprimar al Bârladului. A demisionat din PSD în 2020, când a vrut să candideze pentru fotoliul de primar al Bârladului și când Adrian Solomon l-a preferat pe Constantin Constantinescu.

Decizia liberalilor de a-l coopta pe Traian Petcu nu este întâmplătoare. Rămasă fără figuri puternice, nume sonore și devenită invizibilă după alungarea din mijlocul său a primarului Dumitru Boroș, a senatorului Iulian Bîca și a consilierilor municipali, organizația PNL Bârlad se regăsește în prag de alegeri locale 2024 mai lipsită de tonus ca niciodată.

Deși îl anunțase pe Daniel Garincha Onofrei, momentan prefect de Vaslui, drept candidat la Primăria Bârlad, se pare că nici însuși Onofrei nu reușește să se ia în serios. Sondajul intern al PNL a arătat că șansele lui Onofrei de a ajunge primar sunt comic de mici.

Cireașa de pe tortul dezastrului de imagine prin care trece PNL Bârlad a fost scandalul ”șpăgii din frigider”, de la care liberalii speră să distragă atenția publică promovând în fața alegătorilor figura reciclată a lui Traian Petcu. Printre altele, numele acestuia a făcut, vreme de câțiva ani, deliciul iubitorilor de cancan în urma unor decizii cel puțin curioase pe care fostul social-democrat le-a luat în viața sa personală și pe care le-a făcut publice, pe pagina de Facebook, chiar soția sa.

”După 4 ani de abstinență politică, am decis să las în urmă trecutul, fără să fac comentarii sau altfel de aprecieri în acest sens. În urma unor sugestii venite din partea unor prieteni și a invitației Președintelui Organizației Bârlad a Partidului Național Liberal, prin persoana domnului Prefect Onofrei Daniel, am răspuns pozitiv invitației, iar în această seară am avut deosebita onoare de a fi primit în rândurile PNL prin voturile acordate de către membrii organizației Bârlad, cărora le mulțumesc pe această cale! În concluzie, am reintrat în politică, respectiv în Organizația PNL Bârlad! Doamne ajută!”, a scris Traian Petcu pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.