Acasă Infracțional Trei indivizi din Voinești, anchetați de poliție după ce au furat cabluri...

Trei indivizi din Voinești, anchetați de poliție după ce au furat cabluri de telecomunicație de pe o distanță de zeci de kilometri

0

Poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 3 bărbați, în vârstă de 53 și 16 ani, din comuna Voinești, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a trei bărbați, din comuna Voinești, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în formă continuată, în perioada aprilie – mai 2023, în localitatea Băcești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Iana au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii cercetate ar fi sustras cablu de telecomunicație din cadrul unei rețele de telecomunicație deținută de un operator național, de pe stâlpi amplasați pe marginea drumului județean DJ 245A, în comunele Gherghești și Voinești, județul Vaslui.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 13.000 lei.

În perioada 7-8 iunie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei persoanele cercetate a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, o a patra persoană, minor în vârstă de 15 ani, este cercetat în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.