Acasă Local ULTIMA ORĂ Bârladul iese de sub o parte dintre restricții! Rata de...

ULTIMA ORĂ Bârladul iese de sub o parte dintre restricții! Rata de infectare a scăzut. Iată măsurile care au rămas în vigoare

0

de Simona MIHĂILĂ

Vești bune pentru Bârlad: rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, așa încât orașul va ieși de sub o parte dintre măsurile dure care au paralizat activitatea economică în ultimele 14 zile.

Concret, rata incidenței cumulative a ajuns la 3,41 la mia de locuitori. Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință în cursul zilei de astăzi, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele nu mai sunt obligate să închidă la orele 18.00, iar pe străzi se va putea circula până la orele 23.00 și nu doar până la 20.00. De asemenea, vor fi redeschise sălile de fitness. Măsura intră în vigoare chiar în această seară.

În continuare, însă, activitatea agenților economici se va desfășura sub aceleași restricții existente până la data de 9 aprilie. Iată care sunt acestea:

1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021

2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizarii şi desfășurarii în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021

3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021.

4. Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021.

5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021.

6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.