Acasă Local ULTIMA ORĂ Carantină de noapte la Bârlad și magazine închise de la...

ULTIMA ORĂ Carantină de noapte la Bârlad și magazine închise de la ora 18.00, după ce rata de infectare a explodat: 4,02 la mia de locuitori

2

Carantină de noapte la Bârlad și magazine închise de la ora 18.00, după ce rata de infectare a explodat: 4,02 la mia de locuitori.

Bârladul trece la carantina de noapte și la restricții mai dure, după ce rata de infectare a explodat în ultimele două săptămâni, ajungând la 4,02 la mia de locuitori. În această situație se mai află comunele: Albești – 6,64, Băcani – 4.77, Tutova – 4,37 și Viișoara – 4,21.

În consecință, de sâmbătă, 10 aprilie, circulația persoanelor va fi interzisă de la orele 20.00, iar magazinele (inclusiv cele de tip supermarket) vor fi închise de la orele 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, se închid sălile de sport și de fitness. Măsurile vor rămâne valabile până când rata de infectare va scădea sub 4 la 1.000 de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a fost convocat astăzi la prânz pentru a adopta noile măsuri:

Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 4‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5 ‰ de locuitori, începând cu data de 10 aprilie 2021, ora 00:00 și până la data de 23 aprilie 2021, ora 24:00, se instituie pe lângă măsurile stabilite la art.3, următoarele:

1. interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00 cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. Această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

2. – obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5.00 – 18.00; această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

3. prin excepție de la prevederile pct. 2, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

4. – suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness; această măsură nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

2 COMENTARII

  1. Stati in casa, nu mai urlati la crasma, nu mai scuipati pe jos, nu mai suflati mucii pe jos, puneti-va masca aia nenorocita pe NAS! Suntem needucati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.