Acasă Administrație publică ULTIMA ORĂ Proiectul care va schimba fața Bârladului are un câștigător. În...

ULTIMA ORĂ Proiectul care va schimba fața Bârladului are un câștigător. În scurt timp începe cel mai important proces de modernizare a străzilor. Iată cu ce alte investiții vine la pachet proiectul

0

Cel mai mare proiect de reabilitare a străzilor din Bârlad intră în linie dreaptă. Astăzi, după trei luni de cănd proiectul a fost scos la licitație, a fost desemnat câștigătorul.

„Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”, cu o valoare totală de circa 10 milioane Euro, va fi realizată de Asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Autotehnorom SRL.

Proiectul este strâns legat de cel privind achiziția a 10 mijloace electrice de transport în comun (4,2 milioane Euro) și vizează reabilitarea carosabilului pe următoarele străzi: B-dul Republicii, B-dul Epureanu, Str. Constantin Hamangiu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Eminescu (segment), Str. Vasile Milea, Str. Mihai Viteazul, Str. Col. Simionescu Sava, Str. Paloda, Str. Ioan Popescu, Str. Vasile Pârvan, Str. Cpt. Grigore Ignat, Str. 1 Decembrie, Str. Tecuciului, B-dul Primăverii, Str. Popa Șapcă, Str. Marcel Guguianu, Str. Fagului.

Totodată, se vor realiza piste pentru bicicliști, se vor reabilita trotuare și spații verzi pe B-dul Republicii, Șos. Tecuciului, Str. General Vasile Milea, Str. Vasile Lupu, Str. Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului, partea pietonală, dotate cu supraveghere video. În paralel, se vor realiza trei parcări auto Park & Ride Nord, pe străzile Mihai Eminescu, 1 Decembrie și Republicii 319.

„Avem un câștigător la această licitație, care practic deschide calea celui mai ambițios proiect al Bârladului, din 1990 până în prezent! Dar, acesta trebuie privit în completarea celui privind achiziția de autobuze electrice, întrucât ambele au același scop: refacerea și modernizarea infrastructurii de transport public local, în scopul reducerii emisiilor de carbon. Finanțarea acestui proiect – probabil cea mai mare obținută vreodată de Bârlad – este o reușită pentru oraș, pentru fiecare cetățean în parte!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.