Acasă Administrație publică Un consilier liberal din Bârlad a depus jurământul online, din motive de...

Un consilier liberal din Bârlad a depus jurământul online, din motive de sănătate. Consiliul Local Bârlad și-a intrat complet în atribuții

0

Situație atipică la Bârlad, unde unul dintre consilierii municipali aleși de bârlădeni la scrutinul electoral de pe 27 septembrie, a fost nevoit să depună jurământul online.

Din motive de sănătate, Florin Palade (PNL) a lipsit la ședința de constituire a noului Consiliu Local, pe 26 octombrie, același lucru întâmplându-se și ieri, când CL s-a întrunit într-o nouă ședință extraordinară. Scopul ședinței de ieri a fost învestirea celor patru supleanți ale căror mandate au fost validate mai târziu de Judecătoria Bârlad, precum și a lui Palade.

În timp ce Vasile Ivan și Corneliu Pleșu, de la ALDE, Sorin Răducanu de la PSD și Ionel Pasat (PNL) au putut depune jurământul în mod tradițional, cu mâna pe Biblie și pe Constituție, în fața colegilor lor, Palade și-a trăit prima experiență a învestirii în funcția de consilier municipal în propria sa cameră, în fața telefonului conectat în sistem video-conferință.

Dacă tehnologia a salvat această situație încurcată, pentru dorința de scandal a consilierilor nu s-a găsit încă leacul-minune, așa încât circul nu a lipsit, chiar dacă nou CL nici nu și-a intrat bine în pâine. Contre, jigniri, lipsă de respect, de amabilitate, mizerii mai mari sau mai mici, iată câteva dintre ingredientele ședinței de ieri, în care cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel legat de constituirea comisiilor de specialitate. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.