Acasă Local Un preot ortodox din Ucraina l-a contactat telefonic pe PS Ignatie. Mesaj...

Un preot ortodox din Ucraina l-a contactat telefonic pe PS Ignatie. Mesaj adresat credincioșilor de Episcopia Hușilor

0

Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, vine în întâmpinarea celor care, din cauza războiului (români din Ucraina și ucrainieni), sunt nevoiți să se refugieze din calea distrugerii și a morții.

Inclusiv un preot ortodox român din Ucraina l-a contactat telefonic pe Părintele Episcop Ignatie, relatându-i drama pe care o trăiește alături de enoriașii săi și descriindu-i lipsurile acute cu care se confruntă.

Sunt disponibile mai multe locuri de cazare și s-au pregătit saci de dormit, produse de igienă, apă și alimente neperisabile. De asemenea, mai mulți translatori pot facilita relaționarea cu cei care solicită ajutorul.

Facem apel la toți cei care sunt sensibili la drama refugiaților ce sunt nevoiți să își părăsească locurile natale, lăsând în urmă persoane dragi și agoniseala de o viață, să intensifice rugăciunea pentru pace și să îi ajute pe cei care astăzi au nevoie de aceasta.

Putem șterge o lacrimă și să redăm speranța că nu sunt singuri! Dumnezeu vrea să lucreze și prin noi!

Bunurile donate vor fi colectate la sediul Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, (str. Mihail Kogălniceanu nr. 19, Huși – în curtea Episcopiei).

Nr. de contact pentru donații sau cazare: 0746.894.280

Puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Revolut: 0757 938 531 revolut.me/afilantropiahusi

Detalii plată: Pentru refugiații din Ucraina

„În toți este Hristos: în cel asuprit, în cel care a luat calea pribegiei din motive întemeiate; în cel care a luat calea exilului pentru că în țara lui este război; în cel care a plecat din casa lui pentru că îi este greu să mai suporte starea de agresiune; în cei care sunt pe străzi și nu au un adăpost; în cei pe care îi vedem sumar îmbrăcați pentru că nu au cu ce să își cumpere haine”, a declarat PS Ignatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.