Acasă Infracțional Un tânăr om de afaceri din Bârlad, arestat pentru trafic de cocaină...

Un tânăr om de afaceri din Bârlad, arestat pentru trafic de cocaină și ecstasy. El a fost prins distribuind droguri la un festival din Mamaia

0

Un tânăr om de afaceri din Bârlad, patronul unui cunoscut bar de la strada Lirei, dar și al unei săli de jocuri din zona de sud a Bârladului, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost prins distribuind droguri de risc și de mare risc.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial (DIICOT) Iași împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași l-au identificat în timp ce distribuia droguri de risc și de mare risc la Festivalul Sunwaves de la Mamaia
”Ulterior au avut loc patru percheziții domiciliare la Mamaia și la Bârlad, ocazie cu care au fost descoperite 77 pastile ecstasy, cantitățile de 7 grame cocaina și 8 grame ketamina, precum și sumele de 3.200 lei și 415 euro, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Tot în cursul zilei de marți, magistrații Tribunalului Iași au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile:

Admite propunerea formulată de Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 119 D/P/2022 privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Rotaru Marian-Octavian şi, în consecinţă: În baza art. 226 Cod de procedură penală, rap. la art. 202 alin. 3 şi alin. 4, lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de infractiunii de „trafic de droguri de risc si trafic de droguri de mare risc” în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 2, alin. 1 ?i alin. 2 din Legea nr. 143/2000 republicată, cu aplic. art. 13, alin.1, lit. c, din Legea nr. 143/2000 republicată si cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.05.2022 şi până la data de 01.06.2022, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN. Ia act că inculpatul Rotaru Marian-Octavian a fost asistat de apărător ales . Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”.

Surprins de camerele video în timp ce retrăgea bani cu un card clonat, de la un bancomat din Tokyo

Numele lui Marian O. Rotaru a fost implicat în scandalul răsunător din 2013, privind clonarea de carduri și operațiuni bancare frauduloase comise de o grupare infracțională internațională.

Potrivit referatului de arestare, din totalul țărilor unde au fost efectuate retragerile de numerar cea mai mare suma a fost retrasa din Japonia (peste 9 milioane de dolari americani), iar totalul prejudiciului creat la nivelul tuturor tarilor a fost de peste 39 milioane de dolari.

În cadrul cercetărilor, autoritățile nipone au obținut imagini si fotografii cu autorii și, după analizarea acestora, au fost identificate cinci persoane, între care și Marian O. Rotaru.

Imaginile video l-au surprins pe acesta retrăgând bani de două ori (la ore diferite), de la același bancomat, situat în incinta unui magazin din Tokyo. Suma retrasă a fost echivalentul a 10.000 de dolari americani.

În referatul de arestare se arată: Faptele penale săvârșite de către ROTARU MARIAN OCTAVIAN întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, spălare de bani, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată”.

Deși de la momentul deschiderii dosarului au trecut șapte ani, ancheta procurorilor bate pasul pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.