Acasă Local Va fi repusă în funcțiune linia de cale ferată Bârlad – Fălciu,...

Va fi repusă în funcțiune linia de cale ferată Bârlad – Fălciu, construită în 1915 și scoasă din uz în 2013

7
Sursa foto: Agerpres

Valul imens de refugiați ucraineni silește autoritățile să revină asupra unor decizii ce păreau definitive. Una dintre acestea este repunerea în funcțiune, pe 15 martie, a liniei de cale ferată Bârlad – Fălciu (603).

Ruta de cale ferată Bârlad – Zorleni – Fălciu (construită între 1915 și 1917, are o lungime de 70 de kilometri și a fost închisă în urmă cu 9 ani. Ultimul tren de călători a circulat pe 26 ianuarie 2013, iar ultimul tren de marfă în octombrie, același an.

Traseul cuprinde stațiile și haltele: Zorleni, Bujoreni, Horga, Bursuci, Șuletea, Epureni, Murgeni, Rânzești, Fălciu și Fălciu Nord.

Deși oricine poate circula cu trenul între Fălciu și Bârlad, repunerea în funcțiune a liniei are ca scop principal facilizarea transportului refugiaților ucraineni ajunși din Republica Moldova. Ei vor fi preluați din localitățile de frontieră și aduși la Bârlad, de unde se pot urca în trenuri spre oricare direcție din țară.

Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, și-a mobilizat comunitatea pentru igienizarea sălii de așteptare din Gara Fălciu, ca un act de voluntariat (responsabilitatea legală diind, de fapt, a CFR).

În paralel se lucrează și la salubrizarea liniei de cale ferată, lucrări care includ în special, îndepărtarea buruienilor. (Simona MIHĂILĂ)

7 COMENTARII

  1. Nu trebuia oprita aceasta ruta vedeți ce se întâmplă în caz de necesitate nu mai avem pe ce pune mana sa ne organizam calea ferata este o necesitate

  2. Nu trebuia oprita aceasta ruta vedeți ce se întâmplă în caz de necesitate nu mai avem pe ce pune mana sa ne organizam calea ferata este o necesitate dar nu se mai folosește din cauza mafiei transportatorilor rutieri au preluat ei toate rutele și sa facă cum vor ei

  3. Învățați să scrieți! „Între” se scrie cu î din i….e jale cu voi …ajutați Ucrainenii că românii voștri au murit pe străzi fara adăposturi și fără mâncare…

    • Si acum ce vreți? Sa ii lasam asa in strada? Ei nu pleaca ca vor, ci fug din calea tunurilor, bombelor. Tu dacă ai fi în situația lor și a-i fi nevoit sa pleci te-ai aștepta ca o tara vecina sa te ajute?!! Sigur ca da! În legătură cu ai noștri cei fără adăpost cum zici tu, sau fără venituri sunt mulți putori ordinare care nu vor sa muncească și își merita soarta. Vorbesc în cunostinta de cauza pt ca i-am luat pe câțiva din ăștia la tăiat iarba și s-au da” loviti” , vai ca nu pot , vai ca am reumatism etc! Puturoși din cale-afara!!

  4. Una din decizii de a se mai cheltui bani fara justificare si fara rost. ‘Mobilizare” doar pentru propaganda. Cine sa circule : bisnitarii . Si daca se termina razboiul peste o saptamana cine mai circula ?

  5. comentez in data de 19martie si pe youtube sau in stiri sau macar poza cu trenul asta nu este… mai cereti o confirmare ce la cfr daca sau schimbat planurile si i-au dat drumul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.