Acasă Local Val de nedumeriri în rândul vasluienilor, care nu știu mai nimic despre...

Val de nedumeriri în rândul vasluienilor, care nu știu mai nimic despre campania de vaccinare începută ieri. Sute de întrebări și controverse pe rețelele de socializare

0

Începerea campaniei de vaccinare la nivelul județului Vaslui a scos la iveală cât de puțin știe populația județului în legătură cu etapele vaccinării, rolul vaccinului, cine are prioritate la primele doze de vaccin, unde au loc vaccinările, cine le efectuează etc.

Mediatizarea răzleață făcută de responsabilii din cadrul Direcției de Sănătate Publică s-a dovedit a fi insuficientă, așa încât grupurile de socializare au fost asaltate cu sute de întrebări din partea locuitorilor județului. Presupuneri, speculații, bănuieli amestecate cu frânturi de informații auzite la televizor – aceasta a fost atmosfera care a dominat ieri discuțiile despre vacinarea anti – COVID 19, discuții care sunt publice și pe care le pot vedea și responsabilii din DSP, dacă vor să se convingă.

Practic, cei mai mulți dintre participanții la discuții nu știau nici măcar care este instituția responsabilă cu furnizarea acestor informații. Atât de ”bine” a pătruns mesajul inspectorilor de sănătate publică în rândul populației.

”Unde se face vaccinul COVID?”

”Ni-l face medicul de familie? Sau mergem la spital?”

”De câte ori pe an se face vaccinul?”

”Copiii nu trebuie vaccinați?”

”De ce doar doctorii și asistentele au acces la vaccinuri? Oamenii obișnuiti de ce nu sunt vaccinati?”

”Eu nu vreau să mă vaccinez!!! De ce ma obligă???”

”Pentru ca dacă nu te vaccinezi nu te mai lasa să zbori cu avionul și nu îți mai primește copilul la școala”

”De unde se poate cumpăra vaccinul?”

Acestea sunt doar foarte puține dintre nelămuririle exprimate de vasluieni pe grupurile de socializare

Reporterii Ziarului Obiectiv au solicitat conducerii DSP Vaslui încă de săptămâna trecută informații despre campania de vaccinare. Răspunsul pe care ni l-a dat Mihaela Vlada, directorul DSP, pe 28 decembrie, a fost că nu are aceste informații dar că, imediat ce va intra în posesia lor, ni le va comunica. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Abia în cursul zilei de ieri, la câteva ore de la administrarea primelor vaccinuri în județul Vaslui și după ce reporterii noștri au contactat-o încă o dată, ne-a transmis un comunicat de presă.

Click AICI pentru mai multe informații despre campania de vaccinare desfășurată la nivelul județului Vaslui împotriva virusului SARS-COV2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.