Acasă Local Vasluieni, atenție: de la 1 ianuarie, instituțiile publice nu mai au voie...

Vasluieni, atenție: de la 1 ianuarie, instituțiile publice nu mai au voie să vă ceară copii după documente emise de alte instituții ale statului!

0

Vasluieni, atenție: de la 1 ianuarie, instituțiile publice nu mai au voie să vă ceară copii după documente emise de alte instituții ale statului!

În prima zi a acestui an, a intrat în vigoare legea prin care instituțiilor statului li se interzice să le ceară oamenilor copii după documente emise de stat.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în actul normativ promulgat de președintele Klaus Iohannis în noiembrie anul trecut.

Copiile de care au nevoie instituțiile statului vor fi solicitate în format electronic de reprezentanții acestora de la entitățile care le-au eliberat, dar numai în baza consimțământului scris al titularilor.

Așadar, vasluienii au scăpat de cheltuielile în plus, de disconfortul și de timpul pierdut pe care îl presupune copierea documentelor (cărți de identitate, certificate de naștere, căsătorie, cărți de muncă, diverse autorizații, avize etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.