Acasă Administrație publică Vasluieni, cum ați vrea să arate strada Mihail Kogălniceanu? Primăria vă solicită...

Vasluieni, cum ați vrea să arate strada Mihail Kogălniceanu? Primăria vă solicită votul pentru una dintre cele două variante propuse

1

Până pe 10 august, locuitorii municipiului Vaslui pot alege una dintre cele două variante propuse de municipalitatea locală pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu.

Strada, care are o lungime de 745 de metri, are două tronsoane: unul este cuprins între intrarea în Parcul Copou și intersecția străzilor Nicolae Iorga și Alecu Donici, iar celălalt începe de la intersecția cu aceste străzi și se termină în zona Parc Secu – Judecătorie.

Varianta I de modernizare, propusă de autorități prevede pe primul tronson montarea de piatră cubică 10x10x10 cm cu toate structurile aferente pentru realizarea structurii rutiere, iar pe tronsonul a doilea, turnarea unui covor asfaltic.

Cea de a doua variantă propusă prevede turnarea unui strat de asfalt pe toată lungimea drumului și pavarea trotuarelor cu dale din granit 60x60x1,8 cm.

În zona copacilor se va realiza un caroiaj din borduri pentru ca aceștia să fie protejați.

Pistele de bicicletă vor fi realizate din dale granit de 40x40x6 cm, de culoare diferită față de trotuare.

Se amenajează 685 metri pătrați de stradă (zona Secu) pentru parcări, rezultând 27 locuri de parcare.

Vor fi amenajați 1.609 metri pătrați de spații verzi pe traseul străzii Mihail Kogălniceanu.

Se va moderniza sistemul de iluminat public (demontarea stâlpilor existenți și amplasarea unor noi stâlpi de iluminat din oțel zincat cu o înălțime de minim 6 m) și se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse LED pe fiecare parte a străzii.

Pe traseul străzii va fi amplasat următorul mobilier urban:

– bănci tip „SMART” – 4 bucăți;

– cișmele stradale – 2 bucăți;

– bănci de odihnă – 2 bucăți;

– coșuri gunoi – 2 bucăți;

– coșuri gunoi colectare selectivă – 2 bucăți.

Proiectul de hotărâre este supus dezbaterii publice, iar vasluienii pot trimite pe adresa de email pmv@primariavaslui.ro sau investitii@primariavaslui.ro. Titlul mesajului va fi „Pentru dezbaterea publică – Modernizare strada Mihail Kogălniceanu”.

De asemenea, puteți depune propunerea scrisă la Registratura Primăriei municipiului Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua! Varianta a doua mi se pare mai elegantă pentru un oraș așa elegant cum este orașul nostru, Vaslui. Pe piatră acea cubica foarte urat fac mașinile în timpul mersului.Ai senzația că alunecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.