Acasă Local Veste mult așteptată în comuna Grivița: toate cele peste 1.600 de gospodării...

Veste mult așteptată în comuna Grivița: toate cele peste 1.600 de gospodării vor scăpa de butelii și sobe pe lemne

1

de Simona MIHĂILĂ

Sfârșitul de vară vine pentru locuitorii celor peste 1.600 de gospodării din comuna Grivița cu posibilitatea unui pas uriaș către viața civilizată: rețeaua de gaz metan va ajunge în comuna lor.

Proiectul depus în decembrie anul trecut la Ministerul Fondurilor Europene are toate șansele să intre la finanțare, iar pentru acest lucru, autoritățile comunei au parcurs zilele acestea ultima etapă birocratică: transmiterea către ministerul de resort a angajamentelor de branșare gratuită.

”Am avut câteva zile de foc. Împreună cu echipa de consultanță am stat până la 9 seara în primărie ca să transmitem totul la timp. Totul este o competiție, iar cine nu îndeplinește la termen toate formalitățile iese din cursă. Până la urmă nu contează cât muncim, important este să vedem acest proiect realizat”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Alina Iuliana Munteanu, primarul comunei Grivița.

Este a doua oară când autoritățile derulează faza de completare a angajamentului de branșare gratuită, după ce, prima dată doar o parte dintre locuitorii comunei au semnat. Cei ale căror semnături nu se regăseau pe lista trimisă inițial la minister, fie erau plecați din țară, fie nu au crezut în realizarea acestui proiect, după cum a precizat primărița de la Grivița.

Una dintre condițiile esențiale ale aprobării finanțării este ca toți locuitorii să-și arate interesul de a-și conecta gospodăriile la rețea, iar lipsa unor semnături de pe listă ar fi transmis un semnal negativ la minister.

Rețeaua de gaze naturale va avea o lungime de 48.5 kilometri și va acoperi toate cele trei sate ale comunei (Grivița, Trestiana și Odaia-Bursucani), având posibilitatea de conectare inclusiv agenții economici care își desfășoară activitatea în zonele izolate ale comunei.

Costurile se ridică la 48 de milioane de lei, cota de cofinanțare a comunei Grivița fiind echivalentul valorii TVA.

Statul român este obligat să implementeze proiectul până în anul 2023.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.