Acasă Local Vești bune! Autobuze electrice Bârlad – Grivița. A fost semnat contractul de...

Vești bune! Autobuze electrice Bârlad – Grivița. A fost semnat contractul de finanțare în valoare de peste 8,5 milioane lei

0

Vești bune pentru locuitorii comunei Grivița care fac naveta la Bârlad: vor fi achiziționate trei autobuze electrice care vor face zilnic curse IRB – Grivița.

Achiziționarea autobuzelor vine ca urmare a încheierii unui parteneriat între Primăria Bârlad și Primăria Grivița, în baza căruia municipalitatea bârlădeană a putut accesa un proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 8,5 milioane lei.

Vineri, 16 decembrie, primarul Dumitru Boros, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare privind achiziția celor trei mijloace de transport.

Cele trei autobuze electrice vor fi introduse pe Traseul 2 existent la Bârlad. Astfel ruta nu va mai fi IRB-Liceu, ci IRB – Grivița, autobuzele întorcând în fața Primăriei Grivița.

”Acest proiect a fost posibil și datorită conducerii Primăriei Grivița, căreia îi mulțumim. Între cele două instituții a fost încheiat un parteneriat ce va prinde tot mai mult contur și care va viza și alte direcții de creștere a calității vieții cetățenilor. Aceste trei autobuze electrice se alătură celorlalte trei care vor sosi pentru a efectua curse până la Zorleni. Așa cum am mai spus, fiecare comună învecinată Bârladului se află în zona noastră de interes pentru că, deși sunt UAT-uri diferite, viețile oamenilor se interconectează în foarte multe domenii.

Bârladul a intrat astfel într-o nouă etapă de dezvoltare. Proiectele depuse în prima etapă, la care eu și echipa mea din Primăria Bârlad am muncit încă din 2016, se află în desfășurare. Au primit finanțare, iar implementarea lor, deși acum produce deranj și disconfort, ne va oferi roadele pe care le vom culege atât noi, cât și copiii și nepoții noștri.

Vorbim de noi rețele de apă, de canalizare, asfaltarea străzilor, parcări, parcuri, grădinițe, creșe, policlinică nouă, spital de copii refăcut, implementarea iluminatului inteligent, reabilitarea Grădinii Publice și multe altele pe care bârlădenii le-au văzut sau urmează să le vadă.

Acum, privim la orizont către o nouă treaptă. Lucram la o a doua serie de proiecte de dezvoltare pentru că Bârladul are de recuperat decalaje serioase. Nu avem timp de pierdut, Bârladul are nevoie de modernizare, în ciuda celor care aduc în spațiul public informații eronate. Rezultatele muncii echipei din Primăria Bârlad se vor vedea în curând!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.